Cum a fost pentru Ţinteşti să fie şi pentru legume

0
14

Propunere pentru un nou referendum
O parte dintre consilierii locali au reiterat la ultima şedinţă a Consiliului Local Municipal necesitatea de a testa legumele din pieţele municipiului Buzău. Propunerea a dat naştere unei campanii de strângere de semnături după ce autorităţile au arătat că doi legumicultori ar fi folosit substanţe chimice neomologate în România şi nocive în anumite cantităţi pe castraveţi şi roşii.
Potrivit consilierilor din opoziţie, ar putea fi organizat un referendum pe modelul celui organizat pentru alipirea comunei Ţinteşti la Municipiul Buzău.
La data de 29.01.2024 procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pogoanele au dispus trimiterea în judecată a cinci persoane pentru infracţiunile de trafic de produse sau substanţe toxice în formă continuată , neluarea măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase care au devenit deşeuri , contrabandă calificată şi producerea, livrarea sau utilizarea îngrăşămintelor chimice, precum şi a oricăror produse de protecţie a plantelor neautorizate, pentru culturi destinate comercializării .

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ