DEJA-VU BUZOIAN. A TREIA VICTORIE SCURTĂ! 3 goluri, în ultimele trei minute: 24-23 cu Slatina !

0
42

De la începutul anului, bilanțul handbalistelor Gloriei totaliza 3 victorii, dintre care – două la limită, un egal cu nou-promovata Activ Ploiești și o înfrângere nemeritată în fața campioanei Rm. Vâlcea. După o evoluție tip deja-vu, puțin a lipsit ca, în meciul disputat ieri la matineu, să înregistreze încă un eșec. Numai că, la fel ca și în meciul cu Rapid, astrele au lucrat în favoarea buzoiencelor.
Înaintea etapei, de pe poziția a unsprezecea din clasamentul Ligii Florilor, Slatina părea victimă sigură în fața Buzăului. Mai ales că prima formație n-avea nici jumătate din punctajul agonisit de jucătoarele din Muntenia. Deși pe hârtie erau indicate drept gazde, buzoiencele au jucat ca și în deplasare fiindcă disputa a fost găzduită de sala „Traian” din Rm Vâlcea.
Lipsite de inhibiții, cu un coordonator în zi de gol, oltencele au etalat un joc în viteză, modern, combinativ. Urmarea? La pauză, outsiderele conduceau cu 14-12, cât despre favorite, fără Ovidiu Mihăilă pe bancă, le aștepta o repriză a doua, cât se poate de dificilă.
Gloria a recuperat și a trecut în avantaj, la scorul de 18-17. Impulsionate de pe margine, elevele antrenoarei Bora au revenit pe tabelă și au condus ostilitățile până aproape de finalul partidei. Mai experimentate și mai puțin precipitate, buzoiencele au profitat de ratările oltencelor din ultimele 3 minute. Golul care a făcut diferența, a venit din aruncarea de la 7m, executată de Alina Ilie.
Golghetera meciului a fost experimentata Luciana Popescu. „Centrul” slătinencelor a marcat 10 goluri, cât Petrovic, Livrinikj și Subțirică, la un loc, din tabăra adversă. Imediat după ultimul fluier, învingătoarele s-au bucurat ca după o victorie împotriva unei candidate la podium.
La flash-interviu, a venit Romeo Ilie, cel care a asigurat conducerea tehnică la acest meci. Legat de rezultat, antrenorul secund a fost cât se poate de franc dar fără să critice evoluția din teren a garniturii sale.
După 12 etape, Buzăul ocupă locul 4, cu 25 de puncte, șapte mai mult decât cealaltă Gloria, din Bistrița dar și peste Brăila și Zalău, toate trei, urmăritoarele echipei noastre. Viitorul duel nu mai este unul de joacă. Fetele noastre vor înfrunta, chiar la Baia Mare acasă, viceliderul Minaur, de care le desparte doar o victorie. Meciul e programat la TVR2, miercuri 24 martie, de la ora 16.00.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ