Despre bullying și violența în școli

0
2

Polițiștii au predat de Ziua Nonviolenței în școli
Polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară, în parteneriat cu reprezentanţii Colegiului Național ”B. P. Hasdeu” Buzău, au marcat Ziua Internațională a Nonviolenței în Şcoli într-un mod inedit. La Muzeul Județean Buzău a fost organizat un spectacol manifest în fața a peste 100 de elevi din cadrul liceelor Tehnologic ”Grigore C. Moisil”, Tehnic și Colegiului Național Pedagogic ”Spiru Haret”.
Activitățile artistice au constat în organizarea unor piese de teatru, monologuri, dans și artă fotografică, cu scopul sensibilizării publicului participant cu privire la formele de violență la care pot fi expuși adolescenții ș tinerii, atât în mediul social, cât și în mediul școlar. Atenție, imaginile vă pot afecta emoțional. (semn)
Polițiștii au atras atenția asupta faptelor de violență care se petrec în mediul școlar, fenomenul bullying căpătând amploare în ultimii ani.
Evenimentul a fost denumit ”Noduri și Semne”, titlu inspirat de volumul de poezii al lui Nichita Stănescu, făcând trimitere către ceea ce simte victima violenței – ”nod în gât” și ”semne rămase în suflet”.
O activitate similară a fost organizată de către polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității alături de elevii Școlii Generale „Sfântul Apostol Andrei” și preșcolarii unei unităţi de învățământ privat, ambele din municipiul Buzău. Oamenii legii le-au explicat celor mici noţiuni cu tematică preventivă, învățându-i despre efectele negative ale violenței, atât verbală, cât și fizică. Elevii și preșcolarii au primit recomandări în vederea gestionării corespunzătoare a situațiilor tensionate, dar și pentru prevenirea discriminării de orice tip.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ