Dinți sănătoși la Școala Gimnazială Merei

0
186

Medicii și copiii luptă împreună împotriva afecțiunilor stomatologice
Zeci de elevi ai Școlii Gimanizale din comuna Merei au primit sfaturi prețioase din partea unor specialiști stomatologi în legătură cu sănătatea orală. Pentru a avea dinți sănătoși o lungă perioadă de timp, medicii recomandă încă de la vârste fragede un periaj dentar, cel puțin de două ori pe zi. În cadrul unei campanii realizate în premieră la Buzău, privind evaluarea sănătății orale și educația dentară în rândul copiii școlari cu vârste cuprinse între 6 și 15 ani, doi medici specialiștii le-au oferit sfaturi prețioase elevilor referitoare la periaj, alimentație și prevenire a unor afecțiuni stomatologice.
Ținând cont de faptul că din ce în ce mai puține unități de învățământ nu mai beneficiază de cabinet medicale, cu atât mai puțin de cele stomatologice, campania organizată la nivelul comunei Merei a fost primită cu entuziasm atât de autoritățile locale cât și de conducerea instituției de învățământ.
În școala gimnazială din localitatea Lipia, comuna Merei învață în jur de 120 de copii. Recent administrația locală a dat startul unui proiect prin intermediul căruia și-a propus înființarea unei săli de sport care să contribuie la dezvoltarea armonioasă a elevilor.
În cadrul campaniei, copiii au aflat despre cât de iomportant este să îți menți sănătatea orală. Ea poate preveni afecțiuni mult mai grave decât cele stomatologice.
Elevii au beneficiat din partea organizatorilor de kituri de periaj dentar și consult medical gratuit de specialitate.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ