Direcţia Economică, pe urmele datornicilor

0
142

Angajaţii Direcţiei Economice Buzău alături de cei ai Poliţiei Locale au dat startul unui control inedit chiar şi pentru funcţionarii publici. Recuperarea datoriilor pe care societăţile comerciale le înregistrează de ani buni în contul bugetului local. În total 7 societăţi comerciale au fost vertificate astăzi cu o datorie totală de peste 250.000 de lei. Angajaţii ai mers pe teren pentru a identifica bunurile în vederea instituirii măsurilor de sechestru şi executare silită, patronii firmelor fiind înştiinţaţi în nenumărate rînduri că trebuie să îşi achite dările la stat.
Angajaţii Servciul Colectare Taxe şi Executări Persoane Juridice din cadrul Direcţiei Economice Buzău au plecat pe teren într-o acţiune pe care ar fi trebuit să o desfăşoare cu mult timp în urmă şi anume identificarea bunurilor pe care trebuie să le confişte de la patronii firmelor care nu şi-au plătit taxele şi impozitele. Alături de poliţiştii locali, funcţionarii publici au mers la 7 firme, prima dintre ele recunoscută în domeniul producerii galeurilor. Datoria societăţii se ridică la peste 15.000 de lei şi este neachitată din anul 2007. Din păcate la sosirea autorităţilor la firmă nu se afla nicio persoană sau cel puţin aşa a fost dedus întrucît porţile erau bine zăvorîte iar cîinii de pază la datorie.
Reprezentanţii Direcţiei Economice au precizat că lipsa administratorilor nu va opri şi punerea sechestrului pe imobil care ulterior va fi valorificat în scopul recuperării prejudiciului determinat prin neplata taxelor şi impozitelor.
De-a dreptul şocant este că într-un document semnat de către fostul director al Direcţiei Economice, Ion Gegea, cercetat în mega dosarul privind fraudele informatice şi trimis în judecată de procurorii DIICOT, acesta roagă angajaţii din subordine să sisteze popririle întrucît debitul ar fi fost achitat integral deşi după cum angajaţii au spus, firma înregistrează o datorie neachitată în valoare de 15.000 de lei.
Funcţionarii publici s-au deplasat ulterior pe strada Transilvaniei la un important producător de confecţii metalice. Înregistrează una dintre cele maimari datorii la bugetul local, nu mai puţin de 148.000 de lei neplătită din anul 2011.
Patronul societăţii a fost înştiinţat de datoria pe care o deţine urmînd ca Direcţie Economică să procedeze la sechestrul unor bunuri dacă nu cumva într-un termen foarte scurt datoria va fi achitată. În total au fost verificate astăzi 7 societăţi comerciale cu un prejudiciu estimat, prin neplata taxelor, în sumă de aproximativ 250.000 de lei.
Acţiuni similar vor avea loc săptămînal. Direcţia Economică va colabora cu structurile din cadrul Ministerului Afacerilor şi Interne şi Oficiul de Cadastru pentru a verifica dacă bunurile deţinute de datornici, maşini, terenuri sau imobile, sunt libere de sarcini, pot fi confiscate ori deja sunt subiectul unor măsuri executorii.
Florin Zafiu
Laurenţiu Grozea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ