ECHIPAMENTUL IONELEI TÎRLEA ÎI POARTĂ NOROC

0
36

De 4 ani aleargă în probele de sală în echipamentul dăruit de una dintre gloriile atletismului românesc, medaliată la Jocurile Olimpice ale acestui mileniu. Coincidență sau nu, tot de-atunci, campioana de la Buzău a devenit cea mai rapidă femeie din România.
În urmă cu 10 zile, sportiva plecată din Buzău ca să cucerească lumea vitezistelor obținea, la mare luptă, locul 2 la 60m plat la Balcaniada de la Istanbul.
Tot în Balcani și tot o medalie de argint cucerea o altă blondă, născută mai devreme, după un finiș mult mai dramatic, pe ultimii centimetri din cursă. Se întâmpla în 2004, în Grecia, când Ionela Tîrlea sosea a doua în proba olimpică la 400 metri garduri, după favorita publicului gazdă. La vremea aceea, Marina Baboi încă era la grădiniță și nici prin cap nu-i trecea că peste aproape 17 ani o va imita pe predecesoarea sa, într-un concurs ceva mai scurt, desfășurat la Jocurile Balcanice, în sală.
Cele două s-au întâlnit la București în 2015 când adolescenta era copilul de aur al sprintului românesc iar vicecampioana de la Atena i-a oferit un cadou de suflet cu un scop precis.
Dezvăluirea Marinei, în premieră, la Sport Maxim, explică în bună parte, secretul medaliilor și recordurilor doborâte, dincolo de talent dar și de munca spartană depusă sub comanda antrenoarei Doina Voinea.
După un singur week-end în care n-a avut concurs, Baboi se pregătește pentru Campionatele Europene indoor programate să înceapă vineri 5 martie. Mâine va decola spre Polonia iar din bagajul său nu lipsește echipamentul norocos primit cadou de la Ionela Tîrlea, cea mai valoroasă sprinteră tricoloră a tuturor timpurilor.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ