Elevi buzoieni în vizită la Parlament

0
25

Au stat de vorbă cu Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților
140 de elevi de la Colegiul Național Pedagogic Spiru Haret și de la Liceul Teoreti Nicolae Iorga din Nehoiu au vizitat Palatul Parlamentului, la invitația parlamentarilor PSD Buzău. Unii dintre ei s-au întâlnit și cu președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a transmis PSD Buzău, prin intermediul unui comunicat de presă.
Elevii au fost conduși într-un tur ghidat al Palatului Parlamentului, unde au putut vedea camerele și sălile de ședință, precum și alte zone importante ale clădirii. Tinerii au fost impresionați de dimensiunea și frumusețea clădirii, una dintre cele mai mari și mai grandioase din lume. În plus, elevii au fost invitați să participe la o sesiune de discuții libere cu senatorul Liliana Sbîrnea și cu deputatul Romeo Lungu, în cadrul căreia au avut ocazia să afle mai multe despre modul în care funcționează sistemul legislativ din România.
SURSA PSD
„Este mereu o mare emoție să fim alături de copii și să le putem aduce cât mai multe motive de zâmbete și veselie. La Parlament, am avut oaspeți minunați, care, prin voioșia și entuziasmul lor, ne-au umplut inimile de bucurie și au făcut această zi mai frumoasă!”
a declarant Liliana Sbîrnea, senator de Buzău.
Vizita a fost una deosebită și pentru deputatul PSD de Buzău, Romeo Lungu.
SURSA PSD
„A fost o experiență inedită, atât pentru elevi, cât și pentru noi. Ne-am bucurat să vedem că sunt interesați să afle cât mai multe despre procesul legislativ și i-am încurajat să-și exprime liber opiniile, ori de câte ori au ocazia.”
a declarat deputatul Romeo Lungu.
Ultimul grup care a ajuns la Palatul Parlamentului a avut ocazia de a se întâlni chiar cu președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu. Acesta i-a încurajat pe elevi să se implice în procesul politic și să își facă auzită vocea pentru a susține schimbările de care Elevii au pus multe întrebări, dând dovadă de o dorință uriașă de cunoaștere, energie, inițiativă și încredere pe parcursul vizitei, care face parte dintr-un program desfășurat la nivelul județului Buzău, pentru ca un număr cât mai mare de copii și tineri să beneficieze de astfel de vizite la Parlament.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ