Evaziune record de 20.000.000 lei

0
34

În jur de 150 de persoane audiate
În jur de 150 de persoane au fost audiate de către anchetatori într-un dosar de evaziune fiscală al cărui prejudiciu se ridică la suma de 20.000.000 lei.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău
“Organele de poliţie din cadrul IPJ Buzău – Serviciul de Investigare a Infracţiunilor Eonomice, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, au efectuat un număr de 9 percheziţii domiciliare într-o cauză privind săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală şi spălarea banilor. Percheziţiile au fost efectuate la adrese din judeţele Buzău, Giurgiu, Ilfov şi din mun.Bucureşti, la persoane juridice şi persoane fizice care au ascuns bunul ori sursa impozabilă sau taxabilă, ori au evidenţiat în actele contabile sau în alte documente legale, operaţiuni fictive în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor datorate statului”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău.
Potrivit anchetatorilor, după efectuarea perchezițiilor 147 de persoane au fost audiate.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău
“Prejudiciul total estimat în această fază a urmării penale este de 20.000.000 lei. Prin efectuarea perchezițiilor se urmărește identificarea şi ridicarea tuturor documentelor de evidenţă contabilă şi extracontabilă, cu referire la societăţile comerciale vizate şi depistarea unor suspecţi, în această perioadă procedându-se la audierea a 147 persoane”, informează Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău.

Florin Zafiu
Cristi Zburlescu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ