EX-ARBITRU DE LIGA 1, LA AMICAL DE DIVIZIA C

0
174

Cezar Ionescu, revenit pe terenul mare pentru 90′

Singurul meci amical disputat în pauza de iarnă de Metalul, pe propriul teren, a avut parte de prestația unui arbitru cu mare experiență. „Centralul” partidei a fost nimeni altul decât Cezar Ionescu, fostul arbitru de liga 1 și care acum activează în primul eșalon al fotbalului de sală.
Cum sâmbătă vor începe sezonul de primăvară pe terenul satelitului din Giulești, jucătorii Metalului au disputat mai toate partidele de verificare, în deplasare. La singurul lor „amical”, de pe sinteticul de-acasă, contra gălățenilor de la Liești, clubul a apelat la o brigadă ce l-a avut la centru pe localnicul Cezar Ionescu. Profesorul s-a achitat cu brio de misiune, „fluierând” relaxat și impunându-se cu autoritate într-o dispută ce nu i-a pus mari probleme. Le-a dat un penalty gazdelor dar nu le-a purtat noroc, acestea pierzând, cu 2-0, în fața colegilor de eșalon.
Dealtfel în formula imaginată de antrenorul Vali Stan pentru ultima jumătate de oră din meci, au evoluat 3 dintre elevii inițiați chiar de „centralul” din teren. Mijlocașul ofensiv Mihai Ion – Duțu, cu care a discutat pe perioada pauzei și cei jucători de bandă, Sabin Sava și Alexandru Sandu.
Cezar este șeful catedrei de fotbal de la LPS Buzău și reprezintă ultimul nume de arbitru buzoian de Liga1. Vârful carierei sale l-a constituit meciul de Supercupă din 2010 dintre CFR Cluj și Unirea Urziceni. Victoria formației ardelene l-a înfuriat la culme pe MM Stoica, oficialul de atunci al ialomițenilor, cel care a contestat maniera de arbitraj, ce ar fi avantajat formația finanțată de Arpad Paszkany.
Dacă pentru școala locală de arbitri, liderul all-time rămâne regretatul Cristian Teodorescu, Cezar Ionescu a stabilit în 2017 o premieră pentru Buzău, în plan internațional. O finală de Cupă Mondială la minifotbal între Cehia și Mexic, pe care a condus-o în Tunisia. Profesorul, acum în vârstă de 43 de ani, împliniți în ianuarie, nu mai arbitrase în fotbalul mare, la acest nivel, din noiembrie 2013, pe vremea când Voluntariul nu urcase nici măcar în liga secundă iar Mangalia încă mai avea echipă de fotbal. În schimb, la futsal, a condus, chiar la sfârșitul lunii trecute, două confruntări de Cupa României în Sala Sporturilor din Focșani.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ