Extindere de canalizare și apă uzată la Pogoanele și Padina

0
285

Proiect în valoare de peste 76 milioane lei
Compania de Apă S.A. Buzău, în calitate de beneficiar, a semnat în data de 25.04.2024, cu MINISTERUL MEDIULUI, APELOR ȘI PĂDURILOR, în calitate de coordonator de reforme şi/sau investiţii pentru Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, contractul de finanțare pentru proiectul „Extinderea sistemului de canalizare apă uzată menajeră din oraș Pogoanele în localitatea Padina, județul Buzău”, finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, Pilonul 1 – Tranziția Verde, Componenta 1 – Managementul Apei, Investiția 1 – Extinderea sistemelor de apă și canalizare în aglomerări mai mari de 2000 locuitori echivalenți, prioritizate prin Planul accelerat de conformare cu Directivele Europene.
Obiectivul general al proiectului îl reprezintă extinderea sistemului de canalizare apă uzată menajeră, existent și funcțional, din orașul Pogoanele în localitatea Padina și își propune îmbunătățirea calității vieții populației printr-o mai bună tratare a apelor uzate. Proiectul vizează realizarea componentelor unui sistem de canalizare, inclusiv racorduri, cu o lungime totală de 72,813 km rețea de canalizare, iar apele uzate colectate vor fi epurate în Stația de Tratare a Apelor Uzate Pogoanele.
Proiectul acoperă branșarea la rețeaua publică de canalizare a unui număr de 3679 locuitori echivalenți din localitatea Padina, județul Buzău.
Valoarea totală a proiectului este de 73.635.150,15 lei, fără T.V.A. din care valoarea totală a finanțării nerambursabile este de 72.152.149,68 lei, fără T.V.A.
Perioada de implementare este 01.10.2023 – 30.06.2026.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ