Gherasim Constantinescu, personaitatea lunii iunie

0
17

Personalitatea lunii iunie 2024 a fost desenată de Primăria Buzău, Gherasim Constantinescu, academician, doctor docent și mare viticultor, ajungând și conducătorul la ,,Via Experimentală Pieteoasele’’, actuala ,,Stațiune de cercetare și dezvoltare pentru viticultură și vinificație Pietroasa’’.
S-a născut în Basarabia, în satul Cișmeaua Văruită, iar primul contact cu Buzăul l-a avut în 1923, ca student, când a făcut practică la Stațiunea Viticolă Pietroasa.
Povestea vieții și carierei lui Gherasim Constantinescu a fost evocată de un alt cercetător de excepție din horticultura românească, Costel Vînătoru, directorul general al Băncii de Resurse Genetice Vegetale. În fața elevilor care se specializează în domeniul protecției mediului, de la Liceul ,,Henri Coandă’’, domnul Costel Vînătoru a prezentat și activitatea și realizările Băncii de Gene.
Reprezentanţii administraţiei locale anunţă că vor continua cu proiectul ,,Personalități buzoiene de ieri și de azi’’, pentru a oferii tinerei generații modele de urmat.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ