Grupul de Acțiune Locală Crivățul de Sud-Est la BRGV

0
27

Delegaţie de 20 de studenţi au vizitat laboratoarele de cercetare

Asociația Grupul de Acțiune Locală Crivățul de Sud-Est Buzău alături de 20 de studenţi au Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti au organizat o vizită la Banca de Resurse Vegetale Genetice. Studenţii au vizitat laboratoarele de cercetare şi au primit informaţii preţioase de la specialiştii băncii.

Grupul de Acțiune Locală Crivățul de Sud-Est

“Asociația Grupul de Acțiune Locală Crivățul de Sud-Est a avut onoarea de a organiza o vizită specială la Banca de Resurse Genetice Vegetale Buzău, împreună cu o delegație de 20 de studenți de la USAMV București, însoțiți de domnul profesor Toma Dinu. Am fost întâmpinați cu căldură de domnul Costel Vînătoru, care ne-a prezentat cu pasiune activitatea instituției pe care o conduce. Am avut ocazia să vizităm laboratoarele de cercetare și o parte din terenurile destinate cercetării, descoperind astfel importanța conservării resurselor genetice vegetale pentru viitorul agriculturii”, informează grupul de acțiune.
Ulterior studenţii alături de reprezentanţii grupului de acţiune locală s-au deplasat la Complexul Moara Vâlcelele.

“În continuarea zilei, ne-am deplasat în comuna Vâlcelele, județul Buzău, unde am vizitat Complexul Moara Vâlcelele. Gazda noastră, domnul Pătrașcu, ne-a oferit o prezentare detaliată a activității de producție și ne-a însoțit într-un tur complet al morii, explicându-ne procesul de la intrarea boabelor până la ieșirea produsului finit.
Această experiență a fost extrem de valoroasă pentru toți participanții, oferindu-ne o perspectivă profundă asupra muncii de cercetare și a proceselor de producție din domeniul agricol”, a transmis Grupul de Acțiune Locală Crivățul de Sud-Est.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ