ÎNTRE 2 GOLURI ,VÂNT PUTERNIC, FOTBAL ANEMIC

0
148

După eșec la spectacol, pragmatism pentru victorie

Să evoluezi foarte bine și să pierzi la limită ori, după un meci pe avarie, să te alegi cu toate punctele? Sâmbătă, Metalul și-a luat revanșa în fața celor de la Voluntari 2 dar prestația gazdelor din repriza secundă a fost una extrem de modestă. Mai ales că, tinerii ilfoveni au jucat 80 de minute în nouă jucători de câmp.
Diferență cer – pământ între exprimarea din teren a buzoienilor la distanță de o săptămână între cele 2 meciuri consecutive disputate pe teren propriu. După experiența neplăcută din fața Tunariului, elevii lui Vali Stan s-au dovedit mult mai pragmatici cu satelitul din orașul primarului Pandele.
Prima ocazie s-a consumat în min 5, când, la acțiunea finalizată de mijlocașul Dorobanțu, balonul a fost respins în corner de goalkeeper-ul buzoian. Altfel, disputa a continuat, cum nu se putea mai bine pentru formația gazdă. Titularul din poarta ilfoveană a oprit mingea cu mâna dincolo de linia de 16m, în postură de ultim apărător, împiedicându-l pe Pavel să deschidă scorul în min 10. Botoșăneanul Jijie ezită să-l elimine dar, după consultarea cu tușierul Popovici, schimbă cartonașul galben cu cel roșu și Neacșu părăsește terenul. Proaspăt intrat între buturi, înlocuitorul acestuia reține în doi timpi mingea șutată din lovitură liberă dar nu se mai poate opune 5 minute mai târziu. La o fază prelungită la colțul terenului, după 2 cornere, o centrare „plouată” de pe stânga e respinsă greșit până la Iacob. Iar nouarul de la Metalul înscrie cu piciorul stâng, cu toată opoziția lui Paraschiv.
După deschiderea scorului, toată lumea se aștepta la un galop de sănătate și la rotunjirea golaverajului în dreptul jucătorilor echipați în albastru. Numai că, mai bine de o oră, pe sinteticul din Crâng, nu s-a mai petrecut mare lucru, din punct de vedere fotbalistic. A reieșit un spectacol modest, influențat și de vântul care a bătut cu putere, îndeosebi în repriza secundă. După pauză, cea care a încercat să construiască mai mult a fost, paradoxal, echipa aflată în inferioritate numerică.
La adăpostul avantajului minim pe tabelă și a omului în plus pe teren, echipierii Metalului s-au mulțumit să se apere și să contraatace la momentul oportun. Numai că, acțiunile ofensive coerente au apărut cu zgârcenie, jocul devenind unul, mai degrabă fragmentat. La ultima fază de poartă, „aripa” Bardaș a prins un trasor care a lovit bara și a stabilit scorul final.
Un meci în care am consemnat debutul tânărului Fabian Riler și revenirea la echipă a lui Mihai Ion – Duțu. Buzoienii rămân pe locul 5 în clasament și se pregătesc pentru deplasarea de vineri de la Balotești; de unde speră să revină cu toate cele 3 puncte, ilfovenii fiind looserii de serviciu ai seriei.

Ionuț Paraschiv/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ