Irigaţiile funcţionează la capaciate maximă

0
28

Cote de maxim istoric livrate către agricultori
Singura facilitate de irigații din județ – Canalul Vest, administrat de către A.N.I.F. Buzău – funcționează la capacitate maximă, în sprijinul fermierilor buzoieni, dar și al celor din Prahova, aceștia fiind, de asemenea, beneficiari ai sistemului din județul nostru.

Prefectura Buzău
„Pentru cotele de maxim istoric livrate acum agriculturii buzoiene, vreau să mulțumesc tuturor celor trei instituții, A.B.A., HIDROELECTRICA, A.N.I.F., care, în final, au înțeles că se poate mai mult și mai bine. După o săptămână de eforturi intense pe câmpuri și canale, astăzi suntem la cota de irigații maximă. Sper să putem păstra acest nivel cât mai mult timp posibil, profitând și de ploile recente, care au adus cantități importante de apă pe afluenții din aval de Siriu,” a declarat prefectul județului Buzău, Daniel Țiclea.
Potrivit Instituţiei Prefectului, măsurile au fost luate cu scopul de a sprijinii agricultorii în zilele de secetă.

”Toate aceste eforturi sunt dedicate sprijinirii fermierilor afectați de secetă, demonstrând angajamentul statului român față de sectorul agricol în aceste vremuri dificile. Sperăm ca aceste măsuri să contribuie la stabilitatea și productivitatea agriculturii locale pe termen lung” a adăugat reprezentantul Guvernului în teritoriu.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ