Medicina…fără medici de familie

0
126

14 localități fără medici generaliști
În 14 localități din județul Buzău nu sunt medici de familie. Colegiul Medicilor atrage atenția că mii de oameni sunt consultați o dată pe săptămână sau la intervale de timp mult mai mari de câte un medic de familie provenit din altă comună. Iar dacă ne gândim la zonele de munte sau în localitățile unde infrastructura rutieră nu este bine pusă la punct, în contextul unor înzăpeziri sau indundații atunci bolnavii aproape că nu au nicio șansă.
Colegiul Medicilor din Buzău consideră că administrațiile locale fac tot ce este posibil astfel încât să atragă medici de familie dar efortul este aproape în zadar.
Din 204 medici de familie pe care îi avea județul, au mai rămas 177. Cu toate că la prima vedere, numărul lor ar putea să asigure asistența medicală cetățenilor din cele 14 localități, medicii generaliști refuză. Le-ar crește cheltuielile și nu pot fi obligați. Este nevoie de o modificare legislativă…
Criza medicilor de familie se alătură crizei medicilor specialiști. Cu toate că Spitalul Județean Buzău oferă condiții și salarii adecvate, din ce în ce mai puțini doctori prefer să lucreze în cea mai mare unitate spitalicească de la Buzău.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ