Medicul ORL cercetat pentru mită plasat în arest la domiciliu

1
86

Avocatul nu va contesta decizia
Unul dintre cei mai cunoscuți medici din județul Buzău a fost reținut de către ofițerii Direcției Generale Anticorupție Buzău pentru luare de mită. Dosarul a fost instumentat cu ajutorul procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău. Specialistul ORL ar fi solicitat 1500 de lei pentru o operație.

SURSA PARCHETUL DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL BUZĂU
“La data de 12.04.2023 procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău au solicitat arestarea preventivă a inculpatului C.V.R., pe o perioadă de 30 de zile, cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de luare de mită. În urma unui apel efectuat la linia Call Center Anticorupție, un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție în data de 11.04.2023 au desfășurat activități specifice la sediul Spitalului General Căi Ferate Galați – Secția CFR Buzău, în vederea probării activității infracționale a unui medic primar – specialist ORL. În fapt, în data de 10.04.2023, un medic specialist ORL din cadrul Spitalului General Căi Ferate Galați – Secția CFR Buzău a pretins suma de 1.500 lei de la aparținătorul unui pacient minor, în legătură cu îndeplinirea unui act care intra în îndatoririle sale de serviciu. La data de 11.04.2023, inculpatul C.V.R. a primit de la persoana denunţătoare suma de 1.500 de lei, sumă pe care medicul o pretinsese în ziua anterioară pentru îndeplinirea unui act care intra în îndatoririle sale de serviciu, respectiv pentru a efectua o intervenţie chirurgicală asupra fiului denunţătoarei, un minor în vârstă de 16 ani, operaţia respectivă fiind programată în data de 11.04.2023, în cadrul unităţii medicale spitaliceşti menţionate. Suma de 1.500 lei a fost solicitată expres de medic pentru efectuarea operației”, se arată într-un comunicat transmis de Parchetul județean Buzău. Bărbatul a fost prezentat magistraților cu propunere de arestare preventivă în schimb judecătorii au decis ca măsura să fie schimbată cu arestul la domiciliu pentru 30 de zile.

SURSA TRIBUNALUL BUZĂU
“Respinge propunerea de luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul CHIOAŞCĂ VIOREL ROMEO, formulată de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău…. ia faţă de inculpatul CHIOAŞCĂ VIOREL ROMEO, măsura preventivă a arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 12.04.2023 şi până la data de 11.05.2023, perioadă în care inculpatul nu are voie să părăsească imobilul din municipiul Buzău, fără permisiunea judecătorului de drepturi şi libertăţi sau a organului judiciar în faţa căruia se află cauza.”, se arată în minuta ședinței de judecată.
Miercuri, la ieșirea din sediul Pachetului de pe lângă Tribunalul Buzău, medicul nu a dorit să facă nicio declarație.
Măsurile procesuale dispuse în cursul urmăririi penale sunt măsuri prevăzute de Codul de procedură penală, care nu pot, în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție, au transmis procurorii.

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Avocatul inculpatului nu va contesta decizia magistratilor fiind in conformitate cu legea si in interesul de a respecta principiul prezumtiei de nevinovatie. Aceasta decizie arata ca societatea accepta respectarea drepturilor sanatoase ale inculpatului.

LĂSAȚI UN MESAJ