METALUL A ÎNVIAT LA TIMP!

0
158

1-1, la Rapid 2, în primul meci oficial din 2021

Potrivit rezultatelor din meciurile de pregătire, în pauza de iarnă, Metalul părea că trebuie conectat la aparate. A început sezonul de primăvară și gruparea dă semne că respiră iar. În formula de start au revenit veteranii Ispir și Mihăeș iar jocul echipei și-a recăpătat consistența din turul campionatului.
A trebuit să se reia competiția de liga a treia pentru ca lucrurile să reintre în normal pentru băieții lui Vali Stan. Mai întâi, de câteva zile, au revenit la antrenamente, piesele „grele”. Fundașul Mihăeș, după 3 săptămâni de recuperare la Iași pentru hernia de disc și căpitanul Ispir, care își revine după operația suferită. Dealtfel, ultimul a intrat titular, în ultima clipă, în deplasarea de la Rapid2.
Noutățile absolute din primul 11, au fost Androne, fundașul dreapta sosit la club de doar 2 săptămâni și Mișu, portarul venit să-l înlocuiască pe Crețu, plecat în Germania. Singurele ocazii ale primei reprize, în meciul disputat în Regie, au aparținut celor 2 atacanți ai oaspeților. De fiecare dată, noul goalkeeper giuleștean a scăpat cu poarta neperforată. Mai întâi, cel care l-a luat la țintă, a fost Pavel, la prima acțiune ofensivă, iar mai târziu, Iacob i-a trimis, din 10 m, fix în brațele australianului Harrison Devenish.
Golurile au apărut către sfârșitul partidei. La o degajare din interiorul careului, Sabin Sava îl faultează pe adversarul direct, când mai erau 13 minute de joc. Iar Catrici, specialistul gazdelor transformă penalty-ul acordat de arbitrul întâlnirii. Nu s-a încheiat așa fiindcă, după o acțiune personală, „aripa” Zamfirescu, i-a stricat debutul jucătorului adus tocmai din țara cangurilor și a restabilit egalitatea. După o cursă de 40 de metri, în flancul drept, mingea care se dorea o centrare cu efect, în fața porții, s-a dus în plasă, la colțul lung. În prelungiri, buzoienii au chiar șansa răsturnării scorului, dar nou-intratul Răzvan Tănase nu nimerește poarta, după o preluare în careul mare. Antrenorul buzoian s-a declarat mulțumit de evoluția elevilor săi, nu și de rezultatul final.
După acest egal, Metalul își păstrează poziția a patra în clasament, după Steaua și FCSB2, rivalele care au remizat în Ghencea. Cu cele 3 puncte cucerite la Dinamo2, Progresul și-a consolidat locul de pe podium. Sâmbătă, de la ora 15.00, pe sinteticul din Crâng, vine CS Tunari, o formație incomodă în deplasare, cu o campanie serioasă de achiziții în vacanța de iarnă.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ