METALUL, CU OCAZIILE, TUNARII, CU PUNCTELE

0
69

Înfrângerea coboară Buzăul pe 5 în seria a patra
Cu o victorie logică în fața Arsenalului din Tunari, conform realității din teren, Metalul ar fi urcat sâmbătă pe podiumul seriei de liga a 3-a. Numai că astrele au ținut partea oaspeților iar soarta partidei a fost decisă de o execuție personală, așa cum anticipase antrenorul Vali Stan, în urmă cu o săptămână.
Un șut în transversală și o transformare perfectă din lovitură liberă au fost realizările unui singur jucător din tabăra oaspeților veniți din Ifov. Ghenovici, decarul transferat de la Focșani și goalkeeper-ul împrumutat de la Concordia Chiajna, au fost atuurile oaspeților.
Totuși, dacă la pauză, tabela stadionului ar fi indicat un avans de 2-3 goluri pentru gazde, nimeni n-ar fi avut nimic de obiectat. În prima repriză, vizitatorii n-au avut nicio realizare ofensivă decentă.
Iar, per total, norocul acestei confruntării a stat cantonat vreme de 93 de minute în poarta apărată de Isvoranu. Astfel se explică de ce, una dintre cele mai convingătoare prestații ale buzoienilor, de la revenirea în liga 3, nu s-a soldat nici măcar cu o remiză.
Ghinionistul partidei a fost tânărul Zamfirescu, cel cu execuția norocoasă de un punct, din deplasarea de la Rapid 2, din etapa trecută. În nota sa obișnuită, aripa dreaptă a fost extrem de activă și de laborioasă dar șuturile sale nu l-au putut învinge pe paznicul porții adverse.
Cele mai mari ocazii ale Buzăului au aparținut însă, celor doi atacanți. La capătul unei acțiuni colective reușite, Iacob a șutat în forță, în diagonală, din interiorul careului dar mingea a întâlnit bara.
Cât despre Pavel, cel care a avut oportunitatea de a deschide scorul în min 14, tot el putea închide tabela, în prelungiri.
Deznodământul duelului ar fi putut fi altul, dacă la ultima fază fierbinte din meci, transversala nu s-ar fi opus loviturii de cap semnată de golgheterul grupării din Crâng.
Metalul coboară un loc în clasament dar rămâne acasă și în etapa viitoare. Sâmbătă, de la ora 15.00, are de luat o revanșă în fața satelitului din Voluntari, cel care i-a administrat prima înfrângere stagională, în etapa a patra din turul campionatului.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ