Mihăilești, 19 ani de la tragedie

0
15

Sacrificiu suprem al pompierilor buzoieni
Tragedia de la Mihăilești reprezintă o rană deschisă în sufletele pompierilor dar și ale rudelor celor decedați. Au trecut 19 ani de la unul dintre cele mai grave accidente rutiere produse în ultima jumătate de secol în România. 18 oameni au murit atunci și alți 13 au fost răniți după ce un camion încărcat cu azotat de amoniu a luat foc și a explodat.
Supravieţuitorii tragediei şi o parte dintre rudele sau prietenii celor care au murit atunci şi-au comemorat morţii: cei 7 pompieri, 2 jurnalişti şi 9 săteni sau simpli trecători la momentul producerii exploziei. Printre victime au fost şi doi jurnalişti ai Antenei 1: Ionuţ Barbu şi Elena Popescu.
24 mai 2004: o dimineaţă ploioasă de luni. La ISU Buzău în jurul orei 5 a sunat alarma: era anunţat incendiul unui tir încărcat cu îngrăşăminte pe drumul European 85 la intrare în localitatea Mihăileşti. Două autospeciale au plecat în misiune. La scurt timp după ce au ajuns a urmat explozia.
În memoria celor decedați la Mihăilești a fost organizat un ceremonial religios și depuneri de coroane. Rudele pompierilor decedați nu și-au găsit nici până astăzi linistea.
Pe 24 ani 2004, un camion care transporta 20 de tone de azotat de amoniu a luat foc și a explodat lângă localitatea buzoiană Mihăilești. 18 vieți au fost spulberate de suflul exploziei care s-a simțit pe zeci de kilometri ca un cutremur. Alți 13 oameni au supravietuit catastrofei.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ