Ministrul Transporturilor, vizită de lucru pe A7

0
10

Sorin Grindeanu: “Mă aştept ca aceste termene să fie respectate:
În prezența Ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, a Directorului General al CNAIR SA, Cristian Pistol și a Directorului Regional al DRDP Buzău, Sorin Robu, a fost verificat stadiul lucrărilor pe șantierele loturilor 1 și 2 ale autostrăzii Ploiești – Buzău, parte a A7. Pe primul Lot (Dumbrava- Mizil), cu o lungime de 21 km, asocierea româno-italiană a ajuns la un stadiu fizic de 43%. Valoarea acestui contract este de 1,46 miliarde de lei (fără TVA).
Pe Lotul 2 (Mizil- Pietroasele), construit de o asociere româno-bulgară, lucrările au un stadiu fizic de aproximativ 42%.
Construcția acestui lot, cu o lungime de 28,35 km, costă 1,24 miliarde de lei (fără TVA).
Ulterior, ministrul Transporturilor s-a deplasat pe lotul 3 (Pietroasele- Municipiul Buzău), cu o lungime de 13,9 km, lucrările urmând să înceapă pe data de 1 martie 2024. Asocierea de constructori turci are la dispoziție 20 de luni și 1,09 miliarde de lei (fără TVA) pentru finalizarea lucrărilor.
Potrivit Ministerului Transporturilor, pe tronsonulBuzău – Focșani constructorul român, care lucrează pe acest tronson, este mobilizat foarte bine pe toate cele 4 șantiere și în măsura în care este menținut ritmul actual al lucrărilor, în prima jumătate a anului 2025, se va putea circula pe toată lungimea autostrăzii Buzău – Focșani. Conform termenelor contractuale, la finalul anului 2025, se va putea circula în regim de autostradă și între Focșani și Bacău. Pe cele 3 șantiere ale acestui sector de autostradă constructorul român prezintă o mobilizare corespunzătoare în teren.
Tot finalul anului 2025 este prevăzut ca termen pentru punerea în circulație a tronsonului Bacău – Pașcani (77,38 km) tronson unde constructorul a început lucrările pe cele 3 loturi.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ