Pădurea Crâng ajunge în instanța de judecată

0
74

Demers al unui buzoian… A fost sesizată și Instituția Prefectului
Hotătârea prin care Pădurea Crâng a intrat din administrarea Direcției Silvice în administrarea Primăriei Buzău a fost atacată în instanță. Un cetățean din municipiului Buzău a precizat în cadrul unei întâlniri la Prefectură faptul că hotărârea respectivă încalcă o serie de reglementări privind ariile protejate.
Reprezentanții Prefecturii au precizat că respective hotărâre va fi analizată și la nivelul instituției din punct de vedere al legalității.
După ce pădurea Crâng a intrat în posesia Municipiului Buzău, administrația locală a trebuit să fundamenteze un studiu de amenajare a suprafeței de 177 de hectare. La o ședință a Consiliului Local anterioară, unul dintre aleși a precizat faptul că administrația locală ar trebui să țină cont de faptul că pădurea adăpostește o bogată faună compusă din animale sălbatice dar și plante protejate de lege, suprafața fiind protejată printr-o decizie a Consiliului Județean. Discuția a avut loc în contextul în care administrația locală dorește amplasarea în pădure a zeci de căsuțe.
Funcționarii din cadrul Primăriei Buzău au răspuns că pădurea nu mai face obiectul unei legii care să o protejeze iar căsuțele care vor fi amplasate sunt ecologice.
Potrivit proiectului, în pădurea Crâng, pe lângă amplasarea căsuțelor, vor fi amenajate piste de biciclete ecologice, vor fi instalate bănci, puncte de informare și toalete, construcții provizorii din lemn și rețele de iluminat.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ