PANDEMIA A DAT, PANDEMIA A LUAT

0
21

E plină memoria Sălii „Romeo Iamandi” cu amintirile meciurilor prestigioase la nivel de club sau inter-țări, pe care le-a găzduit de la inaugurare încoace. Gloria a fost prima grupare locală desemnată să reprezinte România în Europa handbalistică.
Pandemia ne-a propulsat în întrecerea continentală, tot pandemia ne-a încurcat. Impulsionați de participarea istorică într-o cupă europeană, oficialii clubului au primenit serios un lot dar care n-a mai avut timp să se omogenizeze iar super-portarul așteptat, n-a mai luat drumul Buzăului. În plus, de la începutul noului sezon intern, fetele n-au jucat niciun meci în propria sală. Au revenit după opt luni, cu povara unui deficit de 7 goluri, după deplasarea din Hexagon și cu 3 accidentări de ultimă oră.
S-a dovedit încă o dată că handbalistele sunt cele mai iubite sportive dar, că evoluția lor e dependentă de susținerea publicului. Și ca frustrarea suporterilor să fie completă, partida n-a fost transmisă de niciun post TV.
Buzăul a rezolvat meciul de-acasă, mai ales prin execuțiile din acțiuni personale, în vreme ce Nantes a lovit pe faza a doua, exact ca în manșa tur. Din păcate, victoria la șase goluri diferență în meciul revanșă, nu le-a calificat pe buzoience în grupele competiției. Cea mai tristă izbândă ne-a dovedit că, la debutul în cupele europene, Buzăul n-a avut extremă dreaptă. Simion e accidentată iar Livrinikj nu e transferul așteptat. Interii nu marchează de la 9m iar Iuganu este în căutarea formei de anul trecut, de la națională. Față de evoluția din Franța, „centrul” Rotaru a jucat mult mai bine iar Janjusevic a fost golghetera partidei cu 9 reușite. Cu mai multă experiență dar și ceva mai norocoase, franțuzoaicele au găsit breșa potrivită exact în momentele cheie ale dublei confruntări. Cât despre fetele noastre, au alternat reușitele individuale cu greșelile copilărești, semn că până la coagularea grupului la nivel european ar mai fi nevoie de încă un an. Două jucătoare au plecat cu naționala la turneul Campionatului European din Danemarca. Alături de arbitra Simona Stancu, extrema Iuganu și pivotul Subțirică vor reprezenta Buzăul la întâlnirea anului. Româncele vor înfrunta Germania la meciul de debut, pe 3 decembrie într-un meci televizat cu începere de la ora 19.00.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ