Paradă și fasole de 1 Decembrie

0
203

Evenimente organizate cu ocazia Zilei Naționale și a sărbătătorilor de iarnă
Ziua de 1 Decembrie este proclamată prin lege, ca zi Națională a României și sărbătoare legală. Cu această ocazie, atât la nivel național cât și local, se organizează manifestări specifice corespunzătoare contextului istoric și civic al evenimentului. Prin urmare Consiliul Județean Buzău continua tradiția de organizare a unor manifestări care să celebreze Ziua Națională a României într-un context larg, european, cu cetățenii pentru cetățeni. De asemenea, vor fi achiziționate stegulețe și cocarde tricolore iar în colaborare cu Fundația „Mareșal Alexandru Averescu” se va organiza concursul de istorie „1 Decembrie – Ziua națională a României”. În cadrul manifestărilor prilejuite de această sărbătoare națională, cetățenii buzoieni vor beneficia de o masă tradițională.
Consiliul Județean a aprobat alocarea sumei de 700.000 lei din bugetul propriu pentru anul 2023 în vederea desfășurării unor acțiuni dedicate Zilei Naționale a României și Sărbătorilor de iarnă.
Împreună cu Primăria Municipiului Buzău, Consiliul Județean va organiza la nivelul municipiului o suită de evenimente pentru copii cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Cristi Zburlescu
Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ