Plângere penală a Primăriei Buzău pentru furtul a două biciclete

0
11

Peste 200 de sancțiuni pentru abandonul bicicletelor
Nu a trecut mult timp din momentul în care Consiliul Local Municipal a aprobat noul regulament de închiriere a bicicletelor Velocity și au apărut deja primele probleme. Cu toate că au fost înăsprite sancțiunile pentru cei care abandonează sau aduc prejudicii mijloacelor de deplasare, două bicilete, potrivit reprezentanților Primăriei Buzău au fost furate motiv pentru care a fost formulate plângere penală.

Facebook Sorin Ionuț Apostu
„Vă mărturisesc, cu mâhnire, că am semnat și transmis către Poliția Municipiului Buzău prima plângere penală pentru furt în cazul a două biciclete municipale! Una a dispărut din monitorizarea GPS după ce, se pare, a fost aruncată în râul Buzău, iar cealaltă a dispărut după ce ultimul utilizator a adus-o acasă iar ulterior a refuzat să permită accesul echipei de mentenanță pe proprietatea sa pentru a fi ridicată! „, a anunțat viceprimarul municipiului Buzău, Sorin Ionuț Apostu.
Consiliul Local Municipal Buzău a adoptat un nou regulament privind utilizarea sistemului de închiriere a bicicletelor Velo city Buzău. Printre nouăţile aduse de proiect se numără introducerea unei taxe de serviciu în valoare de 100 de lei persoanelor care nu returnează bicicletele într-o staţie de bike-sharing sau în proximitatea acestora, nu mai departe de 15 metri. Până la acest moment au fost aplicate peste 200 de sancțiuni.

„Datele de identificare ale persoanelor respective au fost transmise Poliției. Nu putem tolera astfel de fapte, mai ales că vorbim de bunuri ale întregii comunități buzoiene!
Pe lângă acest aspect, vă comunicăm că au fost aplicate până acum 214 sancțiuni pentru abandonul bicicletelor în afara stațiilor din oraș, concomitent cu blocarea conturilor de utilizator! Îmi doresc ca această plângere să fie prima și ultima….iar tinerii să se bucure de o plimbare cu bicicleta municipală în mod civilizat!”, a mai anunțat reprezentantul administrației locale.

La nivelul municipiului Buzău există 50 de staţii de închiriere ce au arondate 462 de biciclete inteligente, 16 tricilete pentru persoane cu dizabilităţi şi 22 triciclete pentru persoane vârstnice şi o autoutilitară în vederea manipulării şi colectării bicicletelor pentru operarea sistemului în cele mai bune condiţii.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ