POLUARE GRAVA IN JUDETUL BUZAU! Sute de tone de petrol, în sol

0
232

Situaţie de urgenţă la Buzău, din cauza celei mai mari poluări din istoria Buzăului. Rezervoarele unei foste rafinării, aflată acum în lichidare, au fost sparte, unele furate cu totul, de căutătorii de fier vechi şi tot conţinutul petrolier a fost deversat pe sol. Aproape 90 de tone de reziduuri petroliere s-au scurs și au inunda u sprafață de peste 2.500 de metri de teren. Firmele care își îmaprt fosta rafinărie din Râmnicu Sărat au renunțat la pază în urmă cu câteva luni și de atunci în incinta societății poate pătrunde oricine. Dar locuitorii din zonă au simțit miros puternic de biogas și alertat autoritățile.
Luni după-amiază, prefectul judeţului Buzău, Carmen Ichim, împreună cu reprezentanţi ai Gărzii de mediu, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Primăriei Râmnicu Sărat şi ai Poliţiei, au mers la sediul fostei rafinăriei, acolo unde au constatat că două rezervoare au fost furate iar reziduurile petroliere au fost deversate pe sol, gradul de poluare fiind extrem de ridicat. Ceea ce au găsit a fost în realitate un dezastru ecologic. Practic, județul nostru se confruntă cu cel mai mare caz de poluare de ultimii ani.
Astăzi, a fost o şedinţă fulger a Comitetului pentru situaţii de urgenţă în care a fost dezbătut accidentul ecologic. Prefectura Buzău a impus primele măsuri în ceea ce priveşte dezastrul ecologic din municipiul Râmnicu Sărat. Astfel, cele trei societăţi care deţin fosta rafinărie au primit amenzi de câte 100.000 de lei. Totodată, va fi deschis şi dosar penal în aceasta cauză.
De la fața locului, autoritățile au prelevat probe din sol și de apă pentru a stabili gradul de poluare. Totodată, primăria Râmnicu Sărat are obligația de a asigura paza obiectivului. Prefectul Carmen Ichim a declarant că va face plângere penală celor trei societăți pentru prejudicii grave aduse mediului.

DENISA IRIMIA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ