Popândăul și buhaiul de baltă țin în șah PUG-ul municipiului Buzău

0
510

Parcurile din oraș ar urma să fie conectate printr-un coridor
Parcurile din municipiul Buzău ar putea fi conectate prin intermediul unui coridor verde, se arată în noul Plan Urbanistic General prezentat în cadrul unei conferințe de către specialiști arhitecți și reprezentanți ai administrației publice locale. Pe viitor buzoienii ar putea să ajungă dintr-un parc într-altul într-un timp cât mai scurt.
Reprezentanții Primăriei Buzău își propun ca pe lunca Buzăului, perimetru aparținând orașului să fie înființată o nouă pădure doar că suprafața de pământ se suprapune cu aria protejată “Natura 2000” în care străiesc două specii de animale al căror habitat ar putea fi afectat. Cu toate acestea, administrația locală a făcut demersuri la Ministerul Mediului pentru a efectua în zonă lucrări pentru înființarea unui nou corp de pădure. Plantări ar urma să se realizeze și în Pădurea Crâng.
PUG-ul urmează să fie adoptat anul viitor după ce va fi supus dezbaterii publice și va primii avizele din partea celorlalte autorități. Documentul mai conține referiri la delimitările privind teritoriul intravilan, o proiecție a viitoarei rețele de circulație, informații privind zonele protejate și planul de dezvoltare economică și edilitară.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ