PRO ROMÂINA CERE TESTAREA BUZOIENILOR

0
412

Reprezentanţii partidului Pro România cer autorităţilor locale să vină cu explicaţii privind măsurile de limitare a răspândirii coronavirusului, la Buzău. Ei cer testarea personalului medical, dar şi a angajaților angrenați în furnizarea de servicii comunitare.
După ce doi dintre buzoienii confirmați ca sănătoși au fost reconfirmaţi pozitiv la testele COVID 19, organizaţia Buzău a partidului Pro România cere autorităţilor să urgenteze și să mărească numărul testaților. Solicitarea a fost transmisă printr-un comunicat de presă, în care sunt cerute lămuriri cu privire la modul în care este gestionată criza epidemiologică.

„Noi, cei de la PRO România, revenim în demersul nostru local de a interoga autoritățile asupra măsurilor care se iau pentru evitarea unei explozii de cazuri la Buzău, și întrebăm din nou, cum o s-o mai facem până vom primi un răspuns avizat. Vrem să știm dacă îndemnul nostru realist și de bun simț, „Testați, Testați, Testați” este respectat în acest caz. Pentru că nu știm dacă personalul medical care intră în contact zilnic cu zeci de persoane este verificat ca nu cumva, Doamne ferește, să fi contactat virusul ucigaș. Nici dacă farmaciștii, o verigă importantă în acest război cu un dușman nevăzut sunt testați măcar periodic, sau cei care au relații directe, adică furnizorii de servicii către sănătate beneficiază de o testare măcar periodică”, se arată în comunicatul de presă al Pro România.
Un alt aspect important în evitarea și combaterea virusului, în viziunea partidului Pro România, pentru a nu se ajunge la situații limită care să blocheze activități vitale pentru economie dar și pentru români, ar fi testarea angajaților angrenați în furnizarea de servicii comunitare, apă, energie electrică, etc. La fel cum ar trebui testați, măcar periodic, cei care intră în contact zilnic cu sute de oameni, precum angajații marilor lanțuri de magazine, prin mâna cărora trec atât alimente ce pot fi purtătoare de viruși precum și bancnote, cele mai periculoase în răspândirea microbilor.

„De aceea, facem din nou apel la autorități să urgenteze și să mărească numărul testaților, suntem siguri că la Buzău acesta e foarte mic, pentru că nu suntem de acord cu această abordare pompieristică, în care ne este recomandat să ne spălăm pe mâini și să stăm în casă, pentru că vine izoleta dacă simptomele se agravează și nici să nu ne îmbătăm cu apă rece că avem atât de puține cazuri în condițiile unei testări minime”.
Cei de la Pro România consideră că numărul celor care duc cu ei virusul zi de zi, a asimptomaticilor, este mult mai mare, dar necunoscut în lipsa respectării directivei Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, care ne îndeamnă să testăm cât mai des și cât mai multe persoane pentru a evita înmulțirea cazurilor critice.

Laurenţiu Marinov

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ