Șofer cu 3.88 g/litru alcool pur în sânge

1
143

Filmul accidentului de pe trecerea de pietoni
La începutul acestei săptămâni un grav accident de circulație a avut loc pe o trecere de pietoni din municipiul Buzău. Două persoane au ajuns în stare gravă la spital, una decedând în urma leziunilor. Șoferul care i-ar fi accidentat pe cei doi, ar fi fugit de la fața locului, ulterior fiind prins de polițiști. Potrivit procurorilor buzoieni, conducătorul auto avea o concentrație de 3.88 g/litru alcool pur în sânge.
Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău
“La data de 08.08.2023 procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău au solicitat arestarea preventivă a inculpatului B.M., cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Situația de fapt reținută în sarcina inculpatului B.M. constă în aceea că, în data de 07.08.2023, conducând autoturismul marca BMW, pe Aleea Industriilor, mun. Buzău, din direcția Șos. Brăilei către Șos. București, în dreptul S.C.Ductil S.A. a surprins şi accidentat pe numiții S.S. şi M.V., pietoni care se aflau în traversarea străzii pe marcajul pietonal, aceștia suferind vătămări corporale. După producerea evenimentului rutier, conducătorul auto a părăsit locul accidentului fără încuviințarea politiei, fiind identificat ulterior și testat cu aparatul etilotest Drager care a indicat valoarea de 1,98 mg/l alcool pur în aerul expirat. Analiza probelor biologice a stabilit că alcoolemia reținută în sarcina inculpatului a fost de 3.88 g/litru alcool pur în sânge – prima probă, respectiv 3.64 g/litru alcool pur în sânge – a doua probă”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău.
Bărbatul a fost arestat pentru 30 de zile
Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău
“Judecătoria Buzău a admis solicitarea Parchetului și a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile, pe numele inculpatului B.M. Cercetările continuă pentru documentarea întregii activități infracționale, urmând ca la final să fie adoptată în cauză o soluție temeinică și legală, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, informează procurorii buzoieni.

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Este infiorator cat de usor poate un incident tragic sa aiba loc si cat de devastator poate fi pentru cei care au fost implicati. Acest incident arata si ceva important: ca se ia in serios conducerea in stare de ebrietate si ca autorii vor fi pedepsiti pentru greselile lor.

LĂSAȚI UN MESAJ