SPIRIDUȘUL CARE DĂ GOLURI CU CAPUL

0
34

În a doua etapă a sezonului, Metalul a primit sâmbătă vizita echipei secunde a Rapidului.
Un adversar tânăr, ambițios dar, mai ales arțăgos, atât pe teren cât și pe marginea lui. Giuleștenii încep cu un marcaj foarte sus dar ocaziile aparțin gazdelor. La cea mai importantă, Bardaș trimite în forță din interiorul careului mare dar mingea se duce peste tranversală. Două câlcâie reușite ale oaspeților la o fază în banda dreaptă și o alunecare a lui Păun, în cel mai nepotrivit moment, îl aduce pe Despa în fața porții goale și mijlocașul bucureștean deschide scorul după prima jumătate de oră. Cu avantaj minim pe tabelă, după singura acțiune de poartă, rapidiștii încep deja să tragă de timp. Șeful acțiunilor va fi portarul Ciuculescu cel care, după o accidentare la o primă intervenție nesăbuită, avea să se resimtă pe tot parcursul meciului.
La pauză, antrenorul buzoian îi lasă la vestiare pe Sava dar și pe golgheterul echipei iar rețeta pentru partea secundă e miza pe cavaleria ușoară. Raidurile lui Adrian Badea produc panică în apărarea adversă dar finalizările sunt imprecise. Imensa ratare a decarului buzoian, care în minutul 60, într-un duel unu la unu, îl ia la țintă pe portarul din Giulești, părea a fi un nou indiciu că Buzăul a prins o zi ghinionistă. Apar și centrările precise care au lipsit în prima repriză dar în careul bucureștean nu se mai află longilinul Pavel. Salvarea vine tot de la Bardaș, MVP-ul partidei dar marea surpriză o constituie maniera în care extrema de buzunar finalizează acțiunile aceluiași servant. Mai întâi, în minutul 71, reușește egalarea după ce deviază balonul expediat cu sete de căpitanul formației. 120 de secunde mai târziu, același jucător își pune din nou capul la contribuție. Execuția lui Ispir din lovitură liberă îl găsește perfect demarcat pe coechipierul acestuia și spiridușul din atac îl păcălește încă o dată pe goalkeaper-ul din Capitală.
Jucătorii Metalului n-au timp sa savureze victoria care îi urcă pe podiumul seriei la 2 puncte de Progresul Spartac și CSA Steaua. Mâine, de la ora 16.30, pe propriul teren, vor lupta pentru un loc în turul 3 din Cupa României contra celor de la CS Blejoi.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ