STADIONUL, MAI TARE CA ECHIPA. A REVENIT ÎN LIGA 1!

0
43

Dacă juridic gruparea finanțată de Consiliul Local n-are drept de promovare iar echipa oricum n-are lot de play-off, gazonul din Crâng a respirat sâmbătă seara aerul tare al Ligii 1. Chindia Târgoviște, formația care tocmai ce a ales Buzăul drept gazda meciurilor ei de acasă, a bătut din nou vicecampioana Craiova și a demonstrat de ce e considerată revelația acestui sezon.
Partida care a contat pentru etapa a 25-a, a fost una extrem de disputată și chiar dacă a fost televizată, publicul buzoian rămâne cu regretul de nu fi putut urmări din tribună o confruntare care a avut de toate. Faze controversate, un 11m ratat de gazde, un penalty neacordat pentru Craiova de arbitrul Kovacs, la un fault clar asupra lui Ivan. Toate acestea – într-o dispută echilibrată, încheiată cu victoria lui Emil Săndoi împotriva clubului unde a cunoscut gloria ca jucător și pe care l-a și antrenat. Golul victoriei a fost înscris în min 80 de mijlocașul Iacob, cel care trimisese în bară de la punctul cu var.
Formația din Târgoviște, un oraș ceva mai mic decât urbea noastră demonstrează că un proiect bine fundamentat și corect dimensionat poate să funcționeze. Asta în condițiile în care dâmbovițenii, la al doilea sezon consecutiv de primă ligă, n-au jucat niciun meci acasă, lângă Turnul Chindiei.
Precedentul meci jucat de Craiova la Buzău datează din decembrie 2016 când oltenii eliminau Brăila din Cupă iar Gigi Mulțescu, antrenorul lor de atunci, reclama starea proastă a gazonului. Între timp, la stadionul municipalității s-a schimbat suprafața de joc, vechea tabelă a fost înlocuită cu una electronică și a fost amenajată o sală de forță ultramodernă.
La 72 de ore distanță, jucătorii antrenați de grecul Ouzounidis au ocazia revanșei, tot pe stadionul din Crâng. Cele 2 combatante se reîntâlnesc mâine seară, de la ora 20.30, de data aceasta în „sferturile” Cupei României.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ