STANCU ȘI NĂSTASE AU SCHIMBAT TURNEUL PREOLIMPIC

0
63

La începutul lui 2020 primeau confirmarea că sunt delegate la unul dintre turneele preolimpice de handbal feminin. Numai că pandemia oprea orice fel de competiție sportivă și, pentru prima dată, în vreme de pace, Olimpiada rămânea cu porțile zăvorâte. Un an mai târziu, omenirea pare că a depășit momentul critic iar sportivii și arbitrii se pregătesc pentru concursurile de calificare la Tokio.
Prestația excelentă din semifinala de la „europenele” din Danemarca le menține pe cele 2 arbitre din România în vederile IHF pentru competiția supremă din Japonia. Tot în decembrie dar în 2019, Stancu și Năstase luau pulsul din Țara Soarelui Răsare când au oficiat la Campionatele Mondiale, inclusiv în meciul inaugural.
Conform programării inițiale, din urmă cu un an, cel mai bun cuplu din handbalul românesc își pregătea bagajele pentru Spania. Între timp, Federația Internațională de Specialitate a operat modificări în distribuirea corpului de arbitraj. Fetele noastre vor avea parte de o deplasare ceva mai scurtă, tocmai pentru a se evita complicațiile de orice fel legate de noul Coronavirus.
Turneul preolimpic, găzduit de Ungaria în perioada 19 – 21 martie, se anunță drept cel mai echilibrat. Pentru cele 2 locuri cu destinația capitala Japoniei se vor confrunta reprezentativa țării gazdă și selecționatele din Rusia, Serbia și Kazahstan. Alături de românce, la Budapesta vor arbitra surorile Bonaventura, precum și cele două cupluri extra-europene, cel feminin de origine argentiniană și singurul de sex masculin, din Algeria.
În privința grupei din Muntenegru, Cristina Neagu și compania au o misiune dificilă fiindcă vor înfrunta Norvegia, proaspăta campioană europeană și ambițioasa formație a țării gazdă. O afacere în trei, cu amendamentul că una dintre ele va urmări desfășurarea Olimpiadei la TV.

Ionuţ Paraschiv

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ