Toma începe curăţenia la Poliţia Locală

0
1103
Constantin Toma, primarul mun. Buzău
Constantin Toma, primarul mun. Buzău

Curățenia începută de noul primar în primărie și instituțiile subordonate a ajuns la Poliția Locală. Prima măsură a fost schimbarea directorului Ştefan Tănăsescu. A doua decizie vizează reducerea personalului. Cu peste 500 de angajați, C-tin Toma a comparat Poliția Locală cu un batalion de armată.
Ca o primă măsură s-a dispus concedierea a 10% din personal. Primarul s-a legat și de câștigurile polițiștilor locali și mai ales de sporurile și norma de hrană încasate de agenți.
Consatantin Toma a dezvăluit și faptul că fostul primar C-tin Boșcodeală s-a folosit ilegal de un autoturism Skoda care aparținea de fapt Poliție Locale. De asemenea șoferul lui Boșcodeală a fost tot un polițist local. Curtea de Conturi a reclamat aceste ilegalități, dar și faptul că autoturismul a fost cumpărat cu 28 de mii de euro, deși normativele interziceau achiziția de turisme cu o valoare mai mare de 18.000 de euro.
În ultimii ani blazonul Poliției Locale a fost știrbit de mai multe incidente. Vezi cazul agentului care a urinat într-un ghiveci cu flori la Biblioteca din Mihai Viteazu, al purtătorului de cuvânt care a dezmembrat un autovehicul și i-a furat componentele, al polițșistului care a furat o jucărie dintr-un supermarket sau al agentului care în timpul serviciului juca tenis de masă în Parcul Tineretului cu pistolul la cingătoare.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ