TRAC URIAȘ LA DEBUTUL ÎN EUROPA

0
36

Preocupate să lase o impresie cât mai bună în confruntarea din Hexagon, fetele și-ar fi dorit un scor bun și pentru Ada Moldovan, aniversata zilei. Ar fi fost cel mai frumos cadou pentru veterana lotului dar n-au fost de acord adversarele de la Nantes Atlantique.
Ambele combatante au început crispat, motiv pentru care, vreme de 10 minute, s-au înscris doar 5 goluri.
Paradoxal dar, la început, cele mai multe emoții au răzbătut din tabăra gazdelor. Debutantele au condus cu 2-0 și 3-1, au avut om în plus 120 de secunde iar portărița Iordache și-a adus aminte că a câștigat nu demult Liga Campionilor cu CSM București.
Shteriova e cea care face diferența în teren dar Iuganu, piesa de „națională” de la Buzău rateaza desprinderea după o aruncare de la 7m, pe care portarul francez o blochează chiar de pe linia porții.
Observatorul meciului schimbă mingea puțin dezumflată și, câteva minute mai târziu, norocul începătorului se transformă în ghinion curat. După primul sfert de oră, Nantes preia conducerea pe tabelă iar scorul de 7-6 a rămas neschimbat preț de 5 minute. Pe motiv că a călcat semicercul, arbitrii anulează golul valabil marcat de Subțirică și tot pivotul buzoian e eliminat după un braț în figură aplicat unei adversare. Imediat, antrenorul Mihăilă înlocuiește portarul cu căpitanul Stoleru. Janjusevic ratează angajarea pentru Petrovic iar contraatacul advers e prea rapid și Iordache nu mai ajunge la timp în poartă. Nici gazdele nu joacă cine știe ce dar profită din plin de naivitățile din jocul pozițional al româncelor și se distanțează la 4 goluri în min 28. Reușitele individuale ale Shteriovei reduc din diferență iar Gloria intră la vestiare cu un deficit de două puncte.
Repriza secundă începe cum nu se poate mai rău: Shteriova e eliminată temporar, Janjusevic mai irosește un atac iar antrenorul buzoian se alege cu cartonașul galben pentru proteste. Buzăul încasează un gol pe o deviere a lui Munteanu, Klikovac ochește bara și, la faza imediat următoare, își pierde adversara din marcaj, care mai înscrie un gol. Shteriova, care a terminat muniția la pauză, se alege și cu o forțare în atac. Rotaru marchează punctul care ne ține în joc dar apoi își pune piedică singură la mijlocul terenului spre deliciul comentatorilor locali. 2 pase greșite + o minge scăpată afară de interul sârb al Gloriei desăvârșesc jocul dezlânat al buzoiencelor la prima lor ieșire în Europa. Meciul se încheie la fel cum a început: gol, marca Petrovic, un pivot care a primit baloane utile cu multă zgârcenie la Nantes. Handbalistele buzoiene au păcătuit prin jocul aglomerat pe centru iar de pe urma puținelor combinații de pe extremă n-a ieșit mai nimic. Victoria franțuzească, la 7 goluri, pare una decisivă în vederea returului programat duminică, 22 noiembrie la Buzău.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ