Vizită tematică, la Stația de Epurare din Pătârlagele

0
42

100 de elevi au fost încurajați cum să raționalizeze apa și să protejeze mediului înconjurător

Compania de Apă S.A. Buzău a organizat o vizită tematică la Staţia de Epurare Apă Uzată Pătârlagele, aferentă Campaniei de informare şi publicitate adresată copiilor, din cadrul “Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Buzău, în perioada 2014-2020”.
Scopul vizitei a fost acela de a informa și a încuraja elevii spre formarea unor deprinderi bune încă din copilărie în ceea ce priveşte consumul raţional de apă şi protejarea mediului înconjurător.
La eveniment au participat 100 de elevi și cadre didactice însoţitoare. Activitatea a constat într-un tur de prezentare a stației, oferit de reprezentanții Companiei de Apă S.A. Buzău, apoi o sesiune de întrebări din partea participanților, care au primit și materiale promoționale.
De la intrare în stația de epurare, apa uzată este trecută printr-o serie de grătare ce rețin diferitele obiecte care ajung în rețeaua de canalizare, iar elevii au văzut cu ochii lor cum se adună șervețelele umede, aruncate neadecvat în toaletă, cum se pot bloca conductele și întreaga stație. Pe lângă aceste obiecte, rețeaua de canalizare mai este ”agresată” de uleiuri, grăsimi, substanțe chimice, toate acestea ducând la probleme în funcționarea rețelei de conducte, a stațiilor de pompare, astfel perturbând procesele de epurare.
Mergând pe „firul apei”, elevii și cadrele didactice însoțitoare au aflat despre modul în care sunt extrase grăsimile, cum bacteriile consumă reziduurile organice și cum nămolul rezultat devine sursă de energie electrică și termică.
Toate cele văzute de vizitatori și explicate de specialiștii Companiei de Apă i-au ajutat să înțeleagă de ce este important să purtăm respect resursei de apă și cum, cu un simplu gest, putem să salvăm o lume!

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ