Zile de sărbătoare pentru Geoparcul Internațional UNESCO „Ținutul Buzăului”

0
26

Excursii, ateliere de lucru, tururi ghidate şi multe alte surprize
Săptămâna Geoparcurilor Europene se sărbătorește anul acesta până în data de 2 iunie în cele 109 geoparcuri internaționale UNESCO din 28 de țări ale bătrânului continent. Numeroase ateliere, expoziții, proiecte educaționale, activități în școli, tururi ghidate, conferințe, întruniri, seminarii, sunt organizate de comunitățile locale și promovate în întreaga Rețea Europeană a Geoparcurilor.

CJ Buzău
„Geoparcul Internațional UNESCO Ținutul Buzăului se alătură acestor activități de sprijin și promovare a patrimoniului natural și cultural unic din acest teritoriu și propune publicului o serie de activități interesante:
21 mai: lansarea la Buzău a concursului internațional Geoparcurile Și Tu
24 mai: “Aventura Cunoașterii în Lumea Vulcanilor și a Fosilelor” – ateliere la microscop
25 – 26 mai: Piața Artizanilor – Slow Food & Gourmet Hub Buzău, Tururi ghidate cu bicicleta electrică la Vulcanii Noroioși
30-31 mai: Sesiuni de formare a tinerilor din licee, pentru participarea activă la dezvoltarea și promovarea geoparcului
24 mai și 31 mai: Ateliere de meșteșuguri (împâslit, țesut la război, modelaj în lut), Scorțoasa…”, informează Consiliul Judeţean Buzău.

Totodată în debutul lunii iunie va fi organizat un laborator gigantic şi ateliere practice de științe pentru copii la Pătârlagele, Lumea Copiilor la Pâclele Mici, tururi ghidate cu bicicleta electrică la Trovanții de la Ulmet și așezările rupestre din Masivul Ivănețu şi o excursie ghidată pe Valea Slănicului Superior: Grunjul de la Mânzălești – Canionul de Sare – Focul Viu 2 – Platoul Meledic.

CJ Buzău
„Geoparcul Internațional UNESCO Ținutul Buzăului cuprinde 18 comune și peste 40.000 de locuitori. Teritoriul este o desemnare UNESCO, parte a Programului Internaţional pentru Geoştiinţe şi Geoparcuri, care reuneşte 213 de teritorii din 48 de ţări, incluse în Reţeaua Globală a Geoparcurilor .Managementul Geoparcului Internațional UNESCO este realizat de către Asociația Ținutul Buzăului, în parteneriat cu Consiliul Județean Buzău și Universitatea din Bucureşti. Geoparcul UNESCO reprezintă un teritoriu unic, cu valori naturale şi culturale importante pentru întreaga umanitate și în același timp un concept de dezvoltare locală cu recunoaștere internațională”, transmite CJ Buzău.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ