Ziua Naţională a României sărbătorită pe Calea Eroilor

0
124

Se împlinesc 105 ani de la Marea Unire
Mii de buzoieni au asistat astăzi la ceremoniile organizate cu ocazia Zilei de 1 Decembrie, Ziua Naţională a Românie.
Festivităţile au debutat în jurul orelor 11.30 pe Calea Eroilor din municipiul Buzău şi au constat în organizarea unui serviciu religios, depuneri de coroane de flori şi discursuri ale autorităţilor locale.
Punctul culminant al zilei a fost reprezentat de defilarea militară. La ceremonia de la Buzău au participat aproximativ 450 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii și Direcția Poliției Locale, precum și circa 70 de mijloace tehnice. Pe timpul defilării, au putut fi vizionate maşinile de luptă ale infanteriei MLI – 84 M – „Jderul”, sistemele antiaeriene „Gepard”, aruncătoarele de proiectile reactive nedirijate cu bătaie mare „LAROM”, Sistem de rachete pentru artilerie cu mare mobilitate HIMARS, precum și alte echipamente din dotarea marilor unități și unități din Garnizoana Buzău.
Mii de persoane, tineri, copii însoţiţi de părinţi şi bunici au ţinut steaguri tricolore în mâini şi s-au bucurat de parada militară. Defilarea a fost survolata de aparate de zbor din cadrul Bazei militare Boboc iar la final un tricolor a fost purtat în mâine prin fata publicului.
Festivităţile dedicate Zilei Naţionale a României au continuat ulterior în Parcul Crâng unde a fost organizată tradiţionala masă cu fasole şi un spectacol de muzică populară.
1 Decembrie 1918, data la care a avut loc Marea Unire a românilor din toate provinciile istorice româneşti şi a fost constituită ,,România Mare” la finele Primului Război Mondial, este Ziua Naţională a României, adoptată prin Legea nr. 10, la 31 iulie 1990.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ