ZODIA ÎNFRÂNGERILOR, ÎN AMICALELE METALULUI

0
71

Apărarea Metalului n-a încasat tot turul, câte goluri a primit în meciurile de verificare de la Focșani și, mai ales, în Ghencea.
Nici nu începuse bine „amicalul” contra celor de la Liești, că elevii lui Vali Stan au comis-o din nou iar antrenorul a luat foc imediat.
A fost de-ajuns o lipsă de comunicare între Răzvan Popescu, revenit între buturi, și apărătorii din flancul stâng pentru ca meciul să înceapă de la 0-1.
Gazdele au pus mingea la centru, hotărâte să refacă terenul pierdut. Nu le-a ieșit mare lucru fiindcă s-au lovit de un adversar arțăgos, disciplinat tactic în fața căreia buzoienii au avut mereu de furcă.
Prima ocazie de poartă a Buzăului a venit abia după pauză și a purtat semnătura unui jucător aflat în probe. Drăgan, care a evoluat cu nr 7 pe tricou, s-a zbătut mult dar n-a înscris. Angajat excelent de Spătaru, mijlocașul ofensiv a țâșnit bine dintre fundașii centrali adverși dar portarul din Liești a blocat la timp.
La poarta cealaltă, Mișu, intrat în teren în min 45 se opune majorării scorului în 2 rânduri. În loc de 0-2, ar fi putut fi lesne 1-1 dar buzoienii irosesc șansa egalării, la o lovitură de pedeapsă acordată de arbitrul Cezar Ionescu. În lipsa lui Pavel, rămas la cabine, a executat Dan Stan dar șutul slab a fost pradă ușoară pentru goal-keaperul din Liești.
Penalty-ul a fost scos de Fabian Riler, înlocuitorul lui Iacob în avanposturi. Tânărul de nici 18 ani a avut o evoluție curajoasă, și-a hărțuit adversarii direcți și a avut o oportunitate de a înscrie dar balonul șutat n-a avut suficientă tărie.
Norocul n-a fost nici aliatul lui Mihai Ion, revenit de curând la echipă, după 2 ani de absență. În ciuda surplusului de greutate, „Duțu” și-a păstrat măestria la loviturile libere dar mingea expediată în vinclu a fost scoasă de portarul de rezervă al oaspeților.
Gălățenii au mai avut o altă mare ocazie dar bara l-a scos pe apărătorul buturilor buzoiene. Până la urmă, jucătorii din județul Galați au marcat și golul doi prin Covaci, la capătul unei acțiuni colective fulger, cu care și-au surprins adversarii chiar pe axul central.
Mâine, Metalul se deplasează pe malul Dunării pentru o nouă partidă de verificare, penultima, în compania Oțelului.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ