ASU Poli ia toate punctele de la Buzău

0
29

ASU Poli a câştigat la Buzău, cu 1-0, meciul restant cu SCM Gloria, din etapa a 11-a a Ligii 2. Unicul gol al partidei a fost reuşit în debutul părţii secunde de căpitanul Ioan Mera, iar cu acest rezultat echipa timişoreană iese din zona retrogradabilă.
Circa 700 de spectatori au asistat la acest meci desfasurat pe stadionul din Crang , într-o zi de marţi, la o oră destul de incomodă: 16:00, iar banatenii au fost sustinuti de un grup de 25 de fani. Primul sfert de oră al meciului s-a desfăşurat sub semnul echilibrului. S-a jucat mai mult la mijlocul terenului, cu o uşoară posesie a Gloriei. Asadar după o primă parte a meciului modestă, cu joc de nivelul Ligii 3, ocaziile mai importante au fost irosite de buzoieni prin Mihalache (37), care a reluat cu capul din 8 metri peste poartă, şi Tucaliuc (43), care trimis în careu dintr-o lovitură liberă de la 20 de metri, iar Murariu a boxat din 10 metri. Pentru timişoreni, singura ocazie i-a aparţinut lui Mera (28), care a reluat mult pe lângă poartă cu o lovitură cu capul din faţa careului mic. Trupa lui Ilie Stan nu a putut deschide apararea violeta, iar la pauza s-a intrat cu 0-0.
În partea secundă, Ioan Mera a deschis scorul rapid, încă din minutul 49, după ce Zabun a centrat de două ori, iar fundaşul a înscris cu capul din 6 metri, la colţul lung. Munteanu (53) putea egala cu un şut din 25 de metri central, însă mingea s-a dus pe lângă bara din dreapta, dar şi Axente (57) a avut şansa de a dubla avantajul echipei sale, însă din 10 metri a trimis direct în portar, după ce scăpase singur cu el. Huiban (67) a mai avut şi el o încercare la poartă, însă n-a nimerit-o, iar ultima şansă de gol a fost în minutul 4 al prelungirilor, când Ioniţă a trimis cu capul puţin pe lângă buturi.
Golul din minutul 49 avea sa fie si singura reusita a partidei, una care aduce trei puncte vitale formatiei banatene in lupta pentru salvarea de la retrogradare.
Cu 17 puncte, ASU Poli egalează Ripensia şi o depăşeşte la golaveraj, situându-se pe locul 11, după ce înaintea acestei restanţe era pe poziţie retrogradabilă. SCM Gloria Buzău a rămas cu 20 de puncte şi s-a menţinut pe locul 8.

REPORTER ALEX NICOLAE

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ