CANICULA FACE VICTIME! DOUĂ PERSOANE, ÎNECATE

0
108

Buzăul trece prin zile de foc. Pe parcursul weekendului, codul portocaliu ne-a adus temperaturi de până la 39 de grade Celsius la umbra, iar senzaţia pe care oamenii au resimţit-o a fost de peste 41-42 de grade Celsius. La baza solului, temperaturile au depăşit 60 de grade, motiv pentru care circulaţia pe căile ferate a fost restricţionată, la fel şi cea rutieră pentru autovehiculele cu o masă mai mare de 7,5 tone.

Discomfortul termic accentuat i-a determinat pe buzoieni să ceară sprijin Ambulanţei şi modulului SMURD. Nici măcar parcurile nu au mai reuşit să le asigure răcoarea necesară, motiv pentru care liniile telefonice de urgenţă au fost înroşite.

Sâmbătă, 200 de oameni au apelat serviciile de urgenţă, iar duminică alte 180 de persoane au solicitat sprijin medical. Cei mai mulţi dintre buzoienii care au avut nevoie de asistenţă medicală au fost vârstnici, pacienţi cu afecţiuni cardiace ori bolnavi care s-au lipsit de tratamentul medicamentos prescris de medic.

Printre pacienţii ambulanţelor s-au mai numărat buzoieni care au consumat băuturi alcoolice şi persoane copleşite de temperaturile extrem de ridicate. Din nefericire codul portocaliu a cauzat la Buzău şi două decese. Sâmbătă, un tânăr în vârstă de 35 de ani a fost găsit înecat la piciorul podului de la Vadu Paşii.

Cel mai probabil buzoianul a mers să se răcorească, dar  şi-a pierdut viaţa fie din cauza unui stop cardiac, fie că s-a aruncat într-un loc cu apă adâncă.

 

Acelaşi lucru pare să se fi întâmplat cu un alt buzoian în vârstă de 30 de ani dat dispărut duminică seara în localitatea Pârscov. Bărbatul a intrat în râu să se răcorească, dar curenţii l-au dus într-un loc în care apa era adâncă.

La faţa locului au ajuns pompierii care au încercat să dea de urma bărbatului înghiţit de ape. Au folosit o barcă legată de o coardă şi au încercat să caute pe albia râului în speranţa că localnicul va fi găsit.

Căutările au început ieri în jurul orelor 17.30 şi s-au încheiat în această dimineaţă la ora 8.00 atunci când pompierii l-au găsit pe bărbatul înecat. Autorităţile nu au putut decât să constate decesul. Conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă bărbatul a fost găsit în aceeaşi zonă în care a fost dat dispărut, într-un golf adânc în care localnicii obişnuiesc să meargă la scăldat în zilele toride.(FLORIN ZAFIU)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ