DIFERENȚA A FĂCUT-O UN SINGUR GOL

0
18

Un singur gol a făcut diferența într-un meci de mare incarcatura emotionala ce a adus fata in fata SCM Gloria Buzău si CSM București. Sala Sporturilor din Buzău a fost arhiplină, iar atmosfera și jocul au fost pe masura.

Etapa cu numărul 15 din Liga Florilor a adus fata in fata doua echipe cu adevarat valoroase CSM Bucuresti si echipa de suflet a buzoienilor, SCM Gloria Buzau. Spectatorii prezenti in Sala Sporturilor Romeo Iamandi au gustat din plin spectacolul handablistic oferit de ambele echipe.
Buzoiencele au început partida cu multă ambiție și determinare. Au condus cu trei goluri diferență, 9-6, Iuganu, Petruș și Petrovici găsind mai mereu calea spre gol. De partea cealaltă, CSM a jucat mult cu pivotul, dar Pintea și apoi Cvijici au fost bine păzite de apărătoarele gazdă. Jocul a fost unul spectaculos fara intreruperi, au fost goluri spectaculoase și, atât ofensiva, cât și defensiva echipei buzoiene au fost de excepție.
Deși repriza a doua a început promițător pentru Buzău,fetele noastre reusind sa ia initiativa la scorul de 16-14, CSM a preluat apoi controlul. Neagu și-a regăsit ritmul, iar apărarea „tigroaicelor” și-a făcut mult mai bine treaba.
Astfel, în minutul 36, scorul a ajuns la 17-16 pentru București. După egalul din minutul 40, 19-19, oaspeții s-au detașat la scor la 22-19.
La 28-24, cu trei minute înainte de final, Ovidiu Mihăilă a cerut time-out și le-a spus fetelor sale, pe un ton apăsat, că mai e timp de un egal!
Echipa oaspete a pierdut mingea de câteva ori, însă în penultimul minut al reprizei, fetele Gloriei Buzău dau în bară. În ultimul minut, handbalistele lui Ovidiu Mihăilă dau un ultim gol, 27-28 s-a încheiat un meci de excepție pentru ambele echipe, CSM București impunându-se în a doua repriză, astfel că un singur gol le-a despărțit pe o echipă de cealaltă.
Din pacate s-a resimtit si lipsa din meci a extremei stânga a Gloriei , Ana Maria Iuganu nu a mai putut evolua în ultimele 10 minute ale partidei de aseară. Componentă a naționalei României, Iuganu a simțit dureri la genunchiul stâng după ce Andrea Klikovac a căzut involuntar peste jucătoarea Gloriei. Urmează ca Iuganu să facă investigații medicale pentru a vedea dacă îi sunt afectate ligamentele.
Bucureştencele au administrat prima înfrângere pe terenul propriu al SCM Gloria Buzău, cel mai ostil teren din Liga Florilor. Sala Sporturilor a adunat la un loc peste 2000 de spectatori care au aplaudat fiecare actiune a fetelor noastre si au creat o atmosfera incendiara. La aceasta partida au fost prezente si numeroase personalitati din handbalul romanesc printre care Bogdan Voina, Radu Voina si Robert Licu dar si oficiali FCSB, Valeriu Argaseala si Mihai Stoica
Buzoiencele rămân pe locul trei, cu 26 de puncte, iar etapa viitoare, a XVI-a din întrecerea internă se vor deplasa la Craiova, pentru jocul cu SCM din localitate, ocupanta locului 8 în ierarhia la zi.

IMAGINI ZALESCHI ANDREEA, ALEX NICOLAE

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ