GALERIILE DE ARTĂ, INAUGURATE! Meșterii populari lucrează în noua clădire

0
554

De la bar la Galerii de Artă. Ceea ce până nu demult adopostea o cârciumă, a devenit de astăzi un punct de referință pentru cultura buzoiană. Reprezentanții Centrului Județean de Cultură și Artă, împreună cu cei ai Consiliului Județean au reușit să intre din nou în posesia clădirii de pe Bulevardul Bălcescu, pe care au renovat-o și care, de astăzi, a devenit gazdă pentru meșterii populari și pentru artiștii din județ.
La parterul clădirii sunt deja expuse mai multe lucrări care aparțin atât artiștilor populari, cât și artiștilor plastici amatori, iar la etaj se vor susține frecvent demonstrații de către meșterii populari.
Totodată, la parterul noilor Galerii de Artă își va desfășura activitatea și agenția de bilete a Teatrului „G. Ciprian”.
Consiliul Județean Buzău a reintrat în posesia spațiului de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu în urmă cu doi ani, după un proces cu un buzoian care folosea clădirea drept bar. Anul trecut au fost demarate și lucrările de renovare a Galeriilor de Artă, care au costat aproape cinci miliarde de lei vechi.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ