GreenGroup a inaugurat a treia fabrică de reciclare GreenWEEE, divizia de electronice

0
17

A lansat o nouă linie de reciclare a motoarelor electrice, o premieră în România
GreenWEEE, parte din GreenGroup și lider de piață în reciclarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) în România, a inaugurat a treia fabrică de reciclare DEEE în Buzău și o linie de reciclare pentru motoarele electrice, o premieră națională. Noua fabrică, situată pe platforma industrială Frasinu din Buzău, este dotată cu echipamente de ultimă generație, în urma unei investiții de 15 milioane de euro. Odată cu extinderea liniilor de procesare, capacitatea totală de reciclare a companiei a crescut la 140.000 de tone pe an.
Din 2009, GreenWEEE a reciclat 400.000 de tone de DEEE-uri prin cele trei fabrici, cele două de la Buzău și cea din Câmpia Turzii, recuperând peste 98% din materiale, ulterior reintegrate în economie ca materii prime secundare.
Cu ocazia inaugurării, GreenWEEE a anunțat că a finalizat și o investiție de 2 milioane de euro pentru reciclarea motoarelor electrice. Extinderea capacității de reciclare reprezintă un pas important în misiunea companiei de a maximiza recuperarea materialelor precum fier, aluminiu, cupru, plastic sau sticlă și de a reintroduce aceste resurse valoroase în ciclurile de producție.

GreenGroup

“În contextul global, unde cantitatea deșeurilor electronice crește rapid, GreenWEEE are capacitatea de a recicla până la 1.000.000 de frigidere anual, acordând o importanță deosebită în recuperarea substanțelor periculoase. Instalațiile moderne din fabrică sunt proiectate pentru a extrage freonul în mod eficient și în condiții de siguranță maximă, pentru că două treimi din freonul conținut de un frigider se regăsește în spuma poliuretanică, iar o treime în instalația de răcire. Doar prin reciclarea unui frigider, GreenWEEE economisește echivalentul de CO2 al emisiilor făcute de o mașină care înconjoară de două ori planeta Pământ”, informează operatorul economic.
Pe de altă parte reprezentanţii grupului anunţă că se vor face în continuare investiţii în infrastructura de reciclare.

GreenGroup
”Avem o promisiune pe care o reînnoim constant, de a extinde infrastructura și capacitatea de reciclare pentru deșeurile electrice, dar și de a extrage cât mai multă valoare din acestea. Nu poate fi subestimată importanța reciclării, care aduce beneficii multiplelor industrii, prin furnizarea de resurse sub formă de materii prime secundare. În 15 ani de activitate, sute de mii de tone de metale, plastice, stică rezultate din reciclare au devenit produse pe care le folosim în viața de zi cu zi. Aceasta înseamnă, în esență, că suntem un pilon al economiei circulare, contribuind activ la reducerea deșeurilor și la utilizarea eficientă a resurselor”, a declarat Marius Costache, CEO GreenWEEE.
La inaugurarea fabricii a onorat cu prezența doamna Alexandra Maria Bocșe, Consilier de stat la Departamentul de Climă și Sustenabilitate din cadrul Administrației Prezidențiale, care a subliniat legătura esențială dintre economie și schimbările climatice.

GreenGroup
”Noua realitate climatică vine cu multe provocări pentru consumatori și mediul de business în același timp. Există inițiativă din zona industriei și asta este foarte important, pentru că dacă avem doar politici publice și legislație, dar nu avem industrie, nu avem operatori care colectează, selectează, procesează deșeuri, nu putem să implementăm politici de mediu și politici climatice.
Iar măsurile legate de economia circulară sunt foarte importante pentru atingerea obiectivelor climatice asumate. Dacă reușim să reutilizăm anumite materiale, reducem din procesele industriale amprenta de dioxid de carbon, cu implicații pozitive pentru atenuarea schimbărilor climatice”, a precizat oficialul.

Încă de la inaugurarea primei fabrici în 2009 în Buzău, GreenWEEE a fost în avangarda industriei de reciclare, extinzându-și continuu operațiunile. În 2017, compania a deschis o nouă fabrică în Câmpia Turzii, destinată special reciclării aparatelor frigorifice și a tuburilor catodice. Anul 2020 a marcat lansarea primei linii de reciclare de ecrane plate, LCD și plasme din Europa de Sud-Est, consolidând astfel influența și capacitatea sa de a răspunde provocărilor ecologice și cerințelor economice din prezent.
Compania este singura unitate din România și una din puținele din Europa cu licența de operare WEEELABEX, pe cinci fluxuri de tratare. Standardul WEEELABEX (www.weeelabex.org) este cea mai înaltă formă de recunoaștere a standardului în ceea ce privește colectarea, logistica și tratarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ