”Maratonul pentru Educație Antreprenorială”, la ediția a II-a

0
29

Patru licee buzoiene înscrise în concurs
Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) – Sucursala Buzău, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Buzău, Consiliul Județean Buzău și Instituția Prefectului Buzău a organizat la Sala Mare a Consiliului Județean, Buzău semifinala concursului de planuri de afaceri ”Maratonul pentru Educație Antreprenorială”, parte a programului național omonim. ”Maratonul pentru Educație Antreprenorială” are drept scop descoperirea vocației liceenilor și susținerea educației antreprenoriale cu aplicabilitate practică. Programul se află la ediția a II a și este organizat în parteneriat cu Ministerul Educației, Universitatea de Vest din Timișoara, Autoritatea de Supraveghere Financiară și Asociația Națională a Antreprenorilor. Anul acesta ”Maratonul pentru Educație Antreprenorială” s-a desfășurat în peste 20 de județe, urmând ca marea finală să fie organizată pe 23 mai, la București.
Anul acesta, CONAF Sucursala Buzău împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Buzău au organizat ore de educație antreprenorială în 4 licee pentru 3.000 de elevi.
La etapa județeană a concursului de planuri de afaceri au fost înscrise 8 echipe formate din 4-6 elevi de la liceele din județul Buzău. Juriul, format din antreprenori de renume a avut de punctat ideea de afaceri, punerea în aplicare, rezultatele prevăzute prin planul de afaceri, lucrul în echipă prin identificarea rolului corect pentru fiecare membru al echipei, precum și modalitatea de prezentare.
Primele trei echipe câștigătoare, calificate la finală, vor participa la prezentări și discuții susținute de organizatori, autorități locale implicate și antreprenori cu notorietate națională. Aceste discuții îi vor ajuta pe liceeni să-și înțeleagă mai bine interesele și potențialul în acest domeniu și le vor oferi o perspectivă valoroasă asupra lumii antreprenoriale.
În competiție s-au înscris 4 licee – Liceul Național „Bogdan Petriceicu Hașdeu”, Colegiul Economic „Regele Mihai I „, Liceul Pedagogic, Liceul tehnologic ” Grigore C. Moisil”.
În cea de a doua ediție a ”Maratonului pentru Educație Antreprenorială”, începând cu luna ianuarie și până în prezent, au participat la orele de educație antreprenorială peste 15.000 de elevi din peste 130 de licee din 40 de localități din țară, din 20 de județe. Orele de educație antreprenorială au fost susținute de peste 150 de antreprenori. Etapele județene au debutat pe 21 martie la Galați, aceasta fiind urmată de cea din Timiș pe 4 aprilie, Brașov pe 8 aprilie, Brăila pe 10 aprilie, Argeș pe 12 aprilie, Alba pe 15 aprilie, Neamț pe 16 aprilie, Satu Mare pe 17 aprilie, Tulcea pe 18 aprilie, București pe 19 aprilie, Prahova pe 22 aprilie, Cluj pe 23 aprilie, Gorj pe 24 aprilie, Iași pe 26 aprilie. Semifinale ale competiției de planuri de afaceri vor avea loc și în județele: Arad, Bihor, Buzău, Constanța, Dolj. De anul acesta programul a fost preluat și de către Republica Moldova.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ