Prima expoziţie deschisă la Centrul I.C.Brătianu

0
124

Expoziţie marca Liceul de Arte ”Margareta Sterian”
Primul eveniment expozițional artistic organizat de Muzeul Județean Buzău la sediul Centrului Muzeal ”I.C. Brătianu” Buzău a fost reprezentat de expoziția absolvenților Promoției 2024 din cadrul Liceului de Arte ”Margareta Sterian”.
Absolvenții prestigioasei instituții de învățământ au urmat secțiile de Arhitectură, Artă Murală, Textile și Pictură de Șevalet cu un parcurs ce le-a permis însușirea tehnicilor specialităților menționate și un start promițător în cariera artistică. Tinerii artiști în devenire au folosit tehnici ce presupun materiale și mediumuri diferite, scopuri plastice, arhitecturale și decorativ-ornamentale distincte lucru care asigură, la nivel personal, o platformă solidă pentru evoluția ca individ în relație cu lumea, societatea și domeniul de studiu ales.
Temele abordate la Secția de arte vizuale au folosit documentarea din structuri naturale, anatomie și figura umană, universul, istoria artelor, piese de teatru, poezie, ba chiar și teme pop precum anime și manga. La grupa de artă murală au fost abordate temele „Metamorfoză” și „Omul și Universul”, fiecare cu interpretări stilistice din baroc sau art-nouveau axate pe ornamentică. Totodată absolvenții grupei au realizat și o temă de grup, în tehnica mozaicului ceramic.
Vernisajul expoziției a avut loc marți, 11 iunie 2024 la sediul Centrului Muzeal ”I.C. Brătianu” din mun. Buzău și va putea fi vizitată gratuit până vineri, 14 iunie 2024, ora 18.00.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ