REPLICA PSD! „ATANASIU VREA SĂ JUSTIFICE NEJUSTIFICABILUL”

0
864

Ieri, în cadrul unei conferințe de presă, Teodor Atanasiu, candidatul PNL Buzău pentru un post de senator, a anunțat că PSD Buzău a avut zero realizări utile cetățeni. De asemenea, Atanasiu a precizat că Nicu C-tinescu, cel mai bun primar al orașului Buzău a fost penelist și că n-a fost buzoian la origini. Cum era de așteptat, astăzi a venit replica pesediștilor. Primul care a luat atitudine a fost primarul C-tin Toma.

„La doar 4 luni de la încheierea ultimului său mandat de primar, în ianuarie 1905, Nici C-tinescu a murit sărac. Atât de sărac încât Consiliul Local s-a reunit pentru a aproba de urgenţă acoperirea cheltuielilor de înmormântare, în sumă de 2.580 de lei.
Domnule Teodor Atanasiu, vă regăsiţi cumva în destinul acestui mare Buzoian? Aveţi de gând să vă jertfiţi şi să muriţi sărac pentru binele Buzăului?
Vă sugerez, însă, domnule Atanasiu, să recomandaţi liberalilor buzoieni să nu ascundă sub preş „iluştrii” urmaşi ai marelui primar pe care l-a avut Buzăul:
– Ionel Tescaru, candidat PNL la Primăria Buzău în anul 2004. Manager al Companiei de Apă, care încasează lunar, „în mână”, 180 de milioane de lei vechi.
– Constantin Ionescu, candidat PNL la Primăria Buzău în 2008 sau, mai simplu spus, candidatul Companiei de Apă în 2016.
-Dragomir Văsîi, membru PNL, director economic la Compania de Apă, şi Preşedintele Consiliului de Administraţie al SC Urbis SRL Buzău, o altă societate a Primăriei ce consumă nejustificat banii buzoienilor.
Aceştia sunt, domnule Atanasiu, liberalii de azi pe care dumneavoastră, probabil în totală necunoştinţă de cauză, îndrăzniţi să-i comparaţi cu Nicu I. Constantinescu!”.
O reacție a avut și Lucian Romașcanu, candidat PSD la Senat. Într-o postare pe Facebook, acesta a folosit ca motto un pasaj din ziarul Vocea Buzaului din 1928: „Nu puneti labele voastre murdare pe bustul lui Nicu Constantinescu. Sa nu vă atingeti!”

„Teodor Atanasiu, un mare, foarte mare liberal, având în vedere deplasamentul respectivului, alunecat pe hartă tocmai din Cugir, județul Alba în frumosul nostru oraș, caută cu disperare să justifice nejustificabilul, și anume că nu contează cât ești de buzoian dacă fostul partid liberal te acceptă pe listele sale locale.
În absența meritelor proprii caută unele în exteriorul lui și a găsit de cuviință să și-l ia drept aliat peste veacuri pe marele primar al Buzăului, Nicu I. Constantinescu. Ghinion, cum ar spune marele tăcut al României”.
O dată deschis balul, e de așteptat, ca în perioada următoare să se înmulțească și să se ascută schimburile de replici dintre candidați.

DENISA IRIMIA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ