Scandal în stațiile! TransBus Soferii de curse externe au fost amendați de Poliția locală

1
10090

Soferii care efectueaza transport de persoane pe raza judetului Buzau au avut parte in aceasta dimineata de o surpriza. La intrarea in oras, erau asteptati de mai multe patrule de politie locala. Oamenii legii i-au sanctionat pe soferii care opreau in statiile TransBus. Cei mai suparatii au fost insa, calatorii care s-au plans ca intarzie la serviciu.
Problema transportului de persoane, în județul Buzău, este departe de a fi rezolvată. După episodul Mărăcineni, cu interzicerea curselor autobuzului 2 ce apartinea TransBus, s-a desprins o nouă disfuncționalitate a sistemului.
De această dată, Primăria Buzău, administratorul drumurilor din oraș, nu mai lasă șoferii curselor externe să oprească ori să staționeze în stațiile ce apartin societatii TransBus. Pentru acest lucru tranportatorii au nevoie de autorizații întrucît folosesc facilitățile municipalității. Astăzi polițiștii locali au organizat o acțiune de verificare în trafic iar în plasa autorităților au căzut mai mulți șoferi care au oprit neregulamentar în stațiile TransBus.
Șoferii care au oprit în stațiile de transport local au fost sancționați ori avertizați insa cei mai deranjati au fost calatorii. Asta pentru că se grăbeau sa ajunga la serviciu.
Pe de altă parte au existat și conducători auto care și-au procurat documentele necesare în baza cărora să poată opri în stațiile ce apartin transportului local de persoane.
Acțiunile ce vizează transportul public de persoane județean si transportul public de persoane local pe linia verificării modului în care sunt respectate prevederile legale referitoare la locurile special destinate îmbarcării si debarcării pasagerilor vor continua, anunță autoritățile. Pe de altă parte pasagerii se plîng de inflexibilitatea administrației publice locale care nu lasă transportatorii să oprească în stațiile TransBus. Din acest motiv sunt nevoiți să oprească în gările de la marginea orașului iar de aici să cumpere un alt bilet la transportul în comun. Astfel navetiștii sunt nevoiti sa scoata din buzunare bani pentru a cumpara doua bilete.

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ