10 ani fără Laurențiu Păun

1
57

Numărătoarea va continua în sufletul tuturor
Au trecut 10 ani din momentul în care Laurențiu Păun apăsa ultima dată pe butonul de rec al camerei sale. De atunci Laurențiu a plecat dintre noi iar publicul a pierdut un jurnalist care informa prin obiectivul camerei evenimentele din județul Buzău de care ne puteam bucura sau prin intermediul cărora puteam afla informații utile într-un moment sau altul al vieții noastre. La granița dintre publicul din spatele ecranului și viața reală din teren, cameramanul TV Buzău se expunea alături de reporter pentru realizarea unei știri care pentru publicul larg nu reprezintă uneori mai mult de un minut sau un click pe telecomandă. Un minut pentru o știre poate însemna o viaţă pentru un jurnalist. Pentru Laurențiu a fost ultima sa expunere în teren atunci când încerca să filmeze urmările unui accident rutier astfel încât telespectatorii și șoferii să înțeleagă că viaţa contează mai mult decât o mașină sau decât senzația de viteza iar atenţia la volan este obligatorie. Doar că în acel timp în care filma, undeva în afara părții carosabile pentru a se pune la adăpost de un eventual accident și în același timp pentru a nu reprezinta un pericol în trafic, un alt șofer a ieșit cu mașina în decor și l-a accidentat mortal.
S-a întâmplat în dimineața zilei de 2 martie 2014. Dincolo de procesele care au urmat, rămâne o tragedie pentru familie, prieteni și cunoscuți și o lecție pentru toți cei care cred că munca unui jurnalist se intinde doar pe durata câtorva minute iar viaţa sa se desfășoară doar în prim plan, în lumina reflectoarelor, în sălile somptuoase și ferite de pericol. O breaslă a rămas mai săracă și cu asta și publicul a pierdut încă un ostaș al știrilor de pe teren. Din nefericire alături de Laurențiu Păun, Ionuț Barbu și Elena Popescu şi-au pierdut la rândul lor viata, în urma tragediei de la Mihaileşti încercând la fel, sa transmită publicului larg un eveniment din care sa tragă învățături.
Este cel de-al zecea an fără Laurenţiu iar numărătoarea va continua atât în sufletul nostru, al breslei jurnaliștilor cât și în amintirea tuturor celor care l-au cunoscut.

Dumnezeu sa te odihnească în pace, Laurențiu Păun.

Colectivul TV Buzău.

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Un om dedicat meseriei sale si adorat de cei din jur, asa il vom pastra mereu in sufletul nostru pe Laurentiu Paun. Marturia traita de el si alti colegi de meserie in urma cu 10 ani ne demonstreaza din nou ca viata noastra poate fi sfarsita intr-o clipa, iar un lucru banal poate deveni o tragedie. Numaratoarea va continua in sufletul nostru, dar si in sufletul tuturor celor care au fost marcati de aceasta pierdere. Dumnezeu sa il odihneasca in pace alaturi de ceilalti oameni din breasla care si-au pierdut viata in incercarea de a ne informa si educa intr-o lume plina de pericole. Multumim pentru tot, Laurentiu Paun!

LĂSAȚI UN MESAJ