10 sculpturi pentru Buzău

0
10

Simpozionul Internațional de Sculptură de la Buzău – BISS 2022
La Buzău a fost lansată prima ediție a Simpozionului Internaţional de Sculptură
(BISS-2022). Cu ocazia evenimentului, pe tot parcursul lunii iulie vor fi realizate sculpturi și instalații monumentale din metal și marmură de către artiști profesioniști, care ulterior vor fi amplasate permanent în oraș. O ocazie deosebită pentru ca patromoniul cultural local să fie îmbogățit, au precizat reprezantanții administrației locale.
Prima ediție a „Buzău International Sculpture Symposium” își propune să celebreze 1650 de ani de la prima menționare a numelui de Buzău (Mousaios) sub egida temei „Memoria Apei”. Reprezentanții Primăriei Buzău au precizat că simpozionul este o bună ocazie de a spori zestrea cuturală a orașului.
10 sculptori din România și din străinătate alături de buzoianul Bogdan Lefter, artistulul care a realizat statuia din inox aflată în sensul giratoriu, la ieșire din municipiul Buzău către Mărăcineni, vor urma să realizeze opera de artă care ulterior vor fi amplasate în municipiu. 80 de sculptori s-au înscris în acest an la simpozion, publicul selectând 10 lucrări.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ