1100 de pacienți fără medic la Țintești

0
11

Prefect:”Lipsă de dialog pornită de la autoritățile locale”
Locuitorii din satul Maxenu, comuna Țintești nu mai au medic de familie. Totul din pricina faptului că administrația locală a solicitat medicului generalist plata unor cheltuieli pe care cel din urmă le-a refuzat. Consilierii locali au recunoscut că în ședința consiliului local au aprobat o hotărâre prin intermediul căreia s-a decis ca medicul să achite o chirie și un impozit pe clădire.
Prefectul județului Buzău a precizat că vina aparține exclusiv administației publice locale. Au fost purtate discuții cu medicul de familie astfel încât să se reîntoarcă în comunitatea din Maxenu.
Contactat telefonic, primarul comunei Țintești a precizat că medicul nu avea niciun motiv de a se retrage din localitate având în vedere că deși i s-a impus plata unor sume de bani, instanța a considerat că nu trebuie să le achite.
Edilul dat un răspuns și prefectului…
Conducerea administrației locale speră ca medicul de familie să se reîntoarcă. În caz contrar ia în calcul discuții cu alți medici de familie care își desfășoară activitatea pe raza comunei.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ