160 DE BUZOIENI PRIMESC AJUTOARE DE LA DIRECŢIA AGRICOLĂ! Încurajațicţi să producă roşii în solarii

0
95

Începând cu acest an, cultivatorii de tomate în sere şi solarii, care reuşesc să producă cel puţin 2kg de roşii pe metrul pătrat şi comercializează minim 2 tone, pot beneficia de un ajutor financiar anual în valoare de 3.000 de euro. Măsura vine să încurajeze producătorii autohtoni ale căror produse nu se mai vând pe piaţa de desfacere din cauza importurilor masive de tomate. Prima perioadă în care programul funcţionează este aproape de final, motiv pentru care reprezentanţii Direcţiei Agricole au tras linie şi au prezentat rezultatele.
Buzoienii care produc tomate în sere şi le vând în anumite perioade ale anului, respectiv primăvara sau pe parcursul toamnei, pot beneficia din partea statului de un ajutor anual care se ridică la suma de 3.000 de euro. Cele mai mari bazine legumicole cu tradiţie în cultivarea tomatelor în spaţii protejate sunt cele aflate pe raza comunelor Glodeanu Siliştea, Amaru, Limpeziș, Mihăileşti, Mărăcineni, dar şi la Merei sau Ghergheasa. Totodată Buzăul se numără printre primele judeţe ale ţării ca număr de beneficiari ai programului naţional.
Autoritățile reamintesc producătorilor agricoli că sunt susținuți, printr-un program guvernamental, să cultive tomate în spații protejate, astfel încât să asigure necesarul de consum intern din producția autohtonă, punând la dispoziție mărfuri de calitate și proaspete. Programul are în vedere să diminueze importurile de tomate, odată cu crearea de noi locuri de muncă. Cei interesaţi de obţinerea ajutorului mai pot depune cereri până pe 15 iunie.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ